Film

BIFF: SKRIVESPERRE

Selvironisk kritikk av filmbransjen

Etter å ha vunnet Amanda for beste manus, sliter filmens hovedperson med å følge opp suksessen. Han føler selv at han aldri har levert noe originalt. Vår usikre og naive protagonist blir offer for alle som vil ha en bit av hans neste prosjekt, inkludert kvinnen som spiller Pippi på det lokale friteateret. Han forelsker seg hodestups og vil forfatte et spesialmanus kun for henne for å vinne hennes gunst. Samtidig opplever han at han må kjempe med andre for å få oppmerksomhet og anerkjennelse.

Bergensregissør Geir Henning Hopland har laget en metafilm om den lokale filmbransjen med SKRIVESPERRE. Med denne velskrevne filmen viser Hopland at han er i besittelse av både timing og et stilsikkert komisk talent. En kortere versjon av filmen ble vist på årets kortfilmfestival i Grimstad, men BIFF viser filmen i sin fulle lengde på 47 minutter, attpåtil på Cinemateket, samme sted som en av filmens scener finner sted.

ORIGINALTITTEL Skrivesperre

LAND Norge
ÅR 2011
SPILLETID 47 min

REGISSØR Geir Henning Hopland
MANUS Geir Henning Hopland
FOTOGRAF Jan-Fredrik Bødtker

SKUESPILLERE
Vidar Magnussen, Kristine Rui Slettebakken, Morten Rose, Kyrre Haugen Sydness & Geir Henning Hopland

SPRÅK Norsk
PRODUSENT Erlend Harr Erikson
PRODUKSJONSSELSKAP Filmkollektivet
INT.SALG Filmkollektivet

GENRE Komedie

Geir Henning Hopland (f. 1970) er manusforfatter, regissør og produsent. Han har laget kortfilmer, musikkvideoer og dokumentarfilmer, og har vunnet flere priser. Han jobber nå med en TV-serie basert på Johan Harstads roman Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?Billetter kr 80, selges ved inngangen og i forsalg.
(Kan kjøpes over internett og Bergen Kinos billettsystem. Disse må hentes ut i luke eller automat på Bergen Kino. Cinemateket har også manuelt billettsalg (kun fullpris = kr. 80,-) ved inngang på Cinemateket USF. OBS! Kun kontant.

Se også billettinformasjon på festivalens nettsider her.

http://biff.no/2011/no/billetter/

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.