Film

BIFF: SEMINAR - THE PIRATE TAPES

Seminar på USF om piratvirksomheten i Adenbukten og det indiske hav.

Somalia er et av de land hvor lovløshet herjer og det ikke finnes en fungerende regjering. Hva er årsakene bak dette og hvorfor tyr de forhenværende fiskerne til kriminell virksomhet som gisseltaking og utpressing av de store shippingselskapene? Disse benytter Suezkanalen for frakt av varer og tar sjensen på ikke å få kapret skipene sine. Noen ganger går det galt.

Den kanadiske filmen THE PIRATE TAPES og danske MIN FETTER PIRATEN tar begge for seg piratvirksomheten. Førstnevnte er dokumentaren om Mohammed som er bosatt i Toronto og som drar tilbake til Somali for å finne mer ut av omstendighetene rundt piratvirksomheten. Hans bestefar er forhenværende innenriksminister i Somalia og Mohammed har derfor et navn som åpner en del dører for ham - men likevel filmer han i landet med fare for sitt eget liv. Den andre filmen er laget av en dansk-somalier som drar tilbake for å prøve å forstå hvorfor fetteren vil være pirat.

13.00 - Servering på USF

13.30 - THE PIRATE TAPES

15.00 - Paneldebatt: Piratvirksomhet fra Somalia ved Maritimt Forum

16.30 - MIN FETTER PIRATEN

Gratis ingang, men påmelding er nødvendig.

Få med deg to filmer som gir deg flere vinkler på piratvirksomhet - påmelding på somalia@biff.no.

Se også BIFF sine nettsider her

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.