Film

BIFF: NATTPORTIEREN

Stockholmsyndromet på kammerset

Tretten år etter andre verdenskrigs slutt, møtes Lucia Atherton og Theo Aldofer på et hotell i Wien. Han er resepsjonist og hun en glamorøs frue som er på reise med sin dirigentektemann, men årsaken til spenningen mellom de to er deres felles fortid under krigen. Da var Lucia konsentrasjonsleirfange og Theo SS-offiser, og selv om forholdets natur aldri utmales, er det på det rene at de to var elskere. Når de møtes igjen, trekkes de ubønnhørlig tilbake i sitt gamle mønster, og som ulykksalige spøkelser av kjøtt og blod, tvinger deres impulser dem til å gjennoppta sin groteske erotiske forbindelse.

Selv om hun fikk en renessanse med Francois Ozons UNDER SANDEN og SWIMMINGPOOL, er NATTPORTIEREN fortsatt Charlotte Ramplings største skuespillerbragd. Med sitt uutgrunnelige blikk og skjøre, billedskjønne ansikt, leverer hun en prestasjon som er like uforutsigbar som den er imponerende. 37 år etter den først skapte skandale fremstår NATTPORTIEREN fortsatt som en uforklarlig forførende gordisk knute av uforløst menneskelig begjær, irrasjonelle sympatier og masochistiske tilbøyeligheter.

ORIGINALTITTEL Il portiere di notte

LAND Italia
ÅR 1974
SPILLETID 118 min

REGISSØR Liliana Cavani
MANUS Barbara Alberti, Liliana Cavani, Liliana Cavani, Italo Moscati, Amedeo Pagani
FOTOGRAF Alfio Contini

SKUESPILLERE
Dirk Bogarde, Charlotte Rampling, Philippe Leroy

SPRÅK Engelsk, italiensk
PRODUSENT Esa De Simone, Robert Gordon Edwards
PRODUKSJONSSELSKAP Ital-Noleggio Cinematografico, Lotar Film Productions

Liliana Cavani

Liliana Cavani er en italiensk regissør og manuskriptforfatter født i 1933. Hun fikk stor oppmerksomhet for den kontroversielle IL PORTIERE DI NOTTE (NATTPORTEREN) fra 1975. Dirk Bogarde og Charlotte Rampling var hovedrolleinnehavere, og dette var filmen som plasserte Rampling på den internasjonale stjernehimmelen. Cavani fulgte opp med LA PELLE i 1981. Hun har i de senere år vært aktiv som operaregissør bl.a. på La Scala-operaen i Milano.

Billetter kr 80, selges ved inngangen og i forsalg.
(Kan kjøpes over internett og Bergen Kinos billettsystem. Disse må hentes ut i luke eller automat på Bergen Kino. Cinemateket har også manuelt billettsalg (kun fullpris = kr. 80) ved inngang på Cinemateket USF. OBS! Kun kontant.

Se også billettinformasjon på festivalens nettsider her.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.