Film

BIFF: IDENTIFIKASJON

Praha, kommunist-Tsjekkia, 1974. Petr og klassekameratene Popelka, Aleš and Míťa blir seremonielt tildelt sine ID-kort.

Seansen er offisielt forbundet med stolthet og ære hos den gjennomsnittlige tsjekkiske borger, men blant denne post-pubertale tenåringsgjengen er Led Zeppelin-platene de har smuglet inn i landet og som venter på dem hjemme på de plakattapetserte gutterommene i høyere grad respektert enn de dresskledde politikonstablene. Det handler om å drikke i smug, om å elske sin lærerinne og om å hate den nye pappagutten i klassen.

Filmens historisk kompromissløse uttrykk hva gjelder lyd og bilde er utslagsgivende for at dette blir en storslått tsjekkisk filmopplevelse. "IDENTIFIKASJON" er en oppløftende komedie og et morsomt innblikk i en fordums stereotypisert kommuniststat, men også en universell historie om å være ung og opposisjonell mot en hver tilstedeværende autoritet.

ORIGINALTITTEL Obcanský prukaz

LAND Tjekkia
ÅR 2010
SPILLETID 137 min

REGISSØR Ondřej Trojan
MANUS Petr Jarchovský
FOTOGRAF Martin Štrba

SKUESPILLERE
Libor Kovář, Matouš Vrba, Jan Vlček, Jakub Šárka, Anna Geislerová, Martin Myšička

SPRÅK Tjekkisk
PRODUSENT Ondřej Trojan


Ondřej Trojan (1959) er en tsjekkisk filmregissør, skuespiller og produsent. Hans filmer har ved flere anledninger vært nominert for beste utenlandske film på Academy Awards.

Billetter kr 80, selges ved inngangen og i forsalg.
(Kan kjøpes over internett og Bergen Kinos billettsystem. Disse må hentes ut i luke eller automat på Bergen Kino. Cinemateket har også manuelt billettsalg (kun fullpris = kr. 80) ved inngang på Cinemateket USF. OBS! Kun kontant.

Se også billettinformasjon på festivalens nettsider her.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.