Film

BIFF: DARWIN

Et glimt inn i en forlatt del av USA

Helt i enden av en nedslitt vei i Death Valley, California, ligger Darwin - en by som hadde sin storhetstid under gullrushet på 1800-tallet. På denne tiden var byen preget av lovløshet og et farlig rykte, men i dag er det bare 35 innbyggere igjen. I denne dokumentaren får vi et innblikk i livet til de resterende innbyggerne som lever der og hvordan de forholder seg til omverdenen og hverandre. Darwin har for dem blitt et sted de kan trekke seg tilbake, hvor trøblete fortid ikke spiller noen rolle - Darwin aksepterer dem for hvem de er i dag.

I DARWIN åpner regissør Nick Brandestini en dør inn til en forlatt og unik del av USA, og forteller om innbyggernes levemåte i en by uten jobber, barn eller myndigheter, og med en amerikansk militærbase som tester hemmelige våpen som nærmeste nabo. Dette gjør han med en sikker kameraføring som gir plass til både de unike karakterene vi møter, men også til det helt spesielle, øde landskapet som omgir Darwin.

ORIGINALTITTEL Darwin

LAND Sveits
ÅR 2011
SPILLETID 86 min

REGISSØR Nick Brandestini
MANUS Taylor Segrest
FOTOGRAF Nick Brandestini

SPRÅK Engelsk
PRODUSENT Nick Brandestini

Nick Brandestini (f. 1975) er en dokumentarfilmskaper basert i Zurich. DARWIN er hans tredje dokumentar, tidligere har han laget RETURN TO FLORENCE (2006) om unge amerikanske og britiske kunststudenter som studerer ved en ukonvensjonell kunstskole i Firenze, samt H.R. GIGER'S SANCTUARY (2007), et portrett av kunstneren H.R. Giger, skaperen av Ridley Scott's ALIEN.

Billetter kr 80, selges ved inngangen og i forsalg.
(Kan kjøpes over internett og Bergen Kinos billettsystem. Disse må hentes ut i luke eller automat på Bergen Kino. Cinemateket har også manuelt billettsalg (kun fullpris = kr. 80,-) ved inngang på Cinemateket USF. OBS! Kun kontant.

Se også billettinformasjon på festivalens nettsider her.


 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.