Film

BIFF: CIRCUMSTANCE

Lesbisk kjærlighet i ayatollaens tid

Atafeh har vokst opp i et privilegert teheransk hjem, fylt med musikk, kunst og intellektuell nysgjerrighet. Sammen med bestevenninnen Shireen drømmer hun om berømmelse og eventyr. Med ungdommelig giv dykker de ned i den iranske undergrunnskulturen, hvor de vestlige kjerneverdiene sex, drugs and rock'n'roll har funnet seg et hjem. Mest berusende for de to 16-åringene er dog frihetsfølelsen og en seksuell og emosjonell oppvåkning.

Årets publikumsvinner i Sundance tar oss i likhet med Bahman Ghobadis BIFF-film fra 2009, NO ONE KNOWS ABOUT PERSIAN CATS, med til en mindre kjent del av det iranske samfunnet. Situasjonene CIRCUMSTANCE beskriver, som dopbruk, ulovlige husfester og et sensuelt lesbisk forhold, er så tabubelagte at filmen måtte spilles inn i Libanon. Maryam Keshavarz' spillefilmdebut oser av mot, sanselighet og et innstendig ønske om å tenke annerledes.

ORIGINALTITTEL Circumstance

LAND Iran, Frankrike, USA
ÅR 2011
SPILLETID 107 min

REGISSØR Maryam Keshavarz
MANUS Maryam Keshavarz
FOTOGRAF Brian Rigney Hubbard

SKUESPILLERE
Sarah Kazemy, Nikohl Boosheri, Reza Sixo Safai

SPRÅK Persisk
UNDERTEKST Svensk
PRODUSENT Maryam Keshavarz, Karin Chien, Melissa M. Lee
PRODUKSJONSSELSKAP Marakesh Films, A Space Between, Bago Pictures.

Maryam Keshavarz er en iransk-amerikansk filmskaper. Hun vokste opp i New York, men tilbrakte mang en sommer i Midt-Østen. Hun har en omfangsrik utdannelse, som blant annet rommer persisk språk og litteratur. Hun inspireres av sin egen konstante forhandling mellom en konservativ, religiøs tradisjon og et liberalt levesett. For sin kortfilm, THE DAY I DIED, ble hun tildelt en Taddy Award under kortfilmkonkurransen på Filmfestivalen i Berlin i 2006. I 2011 lanserte hun CIRCUMSTANCE, en film som utforsker homoseksualitet i et moderne Iran.

Billetter kr 80, selges ved inngangen og i forsalg.
(Kan kjøpes over internett og Bergen Kinos billettsystem. Disse må hentes ut i luke eller automat på Bergen Kino. Cinemateket har også manuelt billettsalg (kun fullpris = kr. 80,-) ved inngang på Cinemateket USF. OBS! Kun kontant.

Se også billettinformasjon på festivalens nettsider her.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.