Film

BIFF: AKASIENE

Veien blir til mens du kjører bil

Den ordknappe Rubén jobber som trailersjåfør, og har i mange år hatt motorveien mellom Buenos Aires og Paraguyas hovedstad Asunción som arbeidsplass. En dag får han beskjed om at han skal ha med en ekstra passasjer på reisen til Argentina; alenemoren Jacinta skal til Buenos Aires for å arbeide. Det Rubéns sjef imidlertid ikke har fortalt ham er at hennes åtte måneder gamle datter også skal være med på turen. For den folkesky Rubén er dette på ingen måte noen ideell situasjon, og han ser det hele som en krenkelse av hans intimsfære. Men etter hvert som kilometerne forsvinner i bakspeilet, begynner den innadvendte trailersjåføren omsider å sette pris på reisefølget.

AKASIENE er en lavmælt og utrolig sjarmerende roadmovie om to reserverte mennesker som innestengt i en trailerkupé sakte, men sikkert bygger ned sine forsvarsverker. Det søramerikanske landskapet danner et subtilt henførende bakteppe for en film med få ord, men desto større følelser.

ORIGINALTITTEL Las Acacias

LAND Argentina, Spania
ÅR 2011
SPILLETID 84 min

REGISSØR Pablo Giorgelli
MANUS Pablo Giorgelli, Salvador Roselli
FOTOGRAF Diego Poleri

SKUESPILLERE
Germán de Silva, Hebe Duarte, Nayra Calle Mamani

SPRÅK Spansk

PRODUSENT Pablo Giorgelli, Ariel Rotter, Alex Zito

Selv om han har vært med i industrien i lengre tid i, er det først nå argentiske Pablo Giorgelli debuterer som regissør, og det med stor suksess. Hans BIFF-innslag i år, road trip-filmen AKASIENE, vant nemlig årets gullkamera i Cannes.

Billetter kr 80, selges ved inngangen og i forsalg.
(Kan kjøpes over internett og Bergen Kinos billettsystem. Disse må hentes ut i luke eller automat på Bergen Kino. Cinemateket har også manuelt billettsalg (kun fullpris = kr. 80) ved inngang på Cinemateket USF. OBS! Kun kontant.

Se også billettinformasjon på festivalens nettsider her.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.