Debatt

AKADEMIET CINEMATEKET: REGISSØR PÅL HOLLENDER I SAMTALE MED HILDE SANDVIK

Akademiet Cinemateket: Pål Hollender. Regi: Pål Hollender i samtale med Hilde Sandvik, varighet ca 60 min, Gratis inngang for medlemmer. Kr 50 for ordinær billett. Ca. 1 times varighet.

Akademiet Cinemateket: Pål Hollender
Pål Hollender bruker sterke virkemidler for å få fram poengene sine. Dette sjokkerer mange og har gjort ham til en svært kontroversiell person både i og utenfor Sverige. Filmene hans vekker også stor oppsikt og debatt på grunn av graden av personlig engasjement og subjektiv vinkling fra regissørens side. På den ene siden roper kritikere at han bryter alle etiske spilleregler. På den annen side mener Hollender at journalistikken er uetisk ved å utgi seg for å være objektiv, så lenge den ikke lykkes i å være det.

Cinemateket i Bergen har gleden av å presentere fire av Hollenders filmer, og samtidig invitere til et møte med ham i Cinemateket USF denne søndagen, der Hilde Sandvik vil snakke med Hollender om hans filmer og kunst.

Hilde Sandvik er kultur- og debattredaktør i BT og siden 2006 vært redaktør i mediehuset. Hun har skrevet fleire bøker samen med Jon Risdal, blant annet "Hersketeknikk". Hun er tidligere redaktør i tidsskriftet Syn og segn, har vært debattredaktør i Dagbladet og journalist i en årrekke.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.