Teater

THE MAIDS AV JEAN GENET - KOMPANI KRAPP

Jean Genets The Maids på Studio USF 6-7-8 oktober. Benytt sjansen før Krapp reiser til New York med oppsetningen.

OBS: PREMIEREN ER UTSOLGT: FÅ BILLETTER TIL SALGS VED INNGANGEN.

Kompani Krapp presenterer i samarbeid med Rene Migliaccio og Black Moon Theatre Company: The Maids av Jean Genet.


Inspirert av to groteske mord utført av søstrene Papin en kveld i februar 1933, skrev Jean Genet stykket The Maids. The Maids forårsaket skandale da det åpnet i Paris i 1947, for sin sterke skildring av klasseskillet og den sydende arbeiderklassens misnøye. The Maids handler om to søstre som arbeider som hushjelper for den rike, velstående Madame. Madame har alt hushjelpene ønsker å ha, men aldri kan få. Hun er alt de ønsker å være, men aldri kan bli. Dette gir grobunn for intens sjalusi og bitterhet, men også for selvhat. Den giftige bitterheten de har opparbeidet seg har også resultert i et hat mot hverandre, samtidig som de er deres eneste kilde til intimitet. Søstrene spiller et sadistsik spill, der de forbereder seg på å leve ut fantasien om å drepe Madame.

Kompani Krapp ble grunnlagt i Bergen i 2006 av Kristine Nordby Simonsen og Beate Bednar og har siden oppstarten gjort forestillinger i både inn- og utland. Denne gangen har Kompani Krapp hentet inn den prisvinnende regissøren Rene Migliaccio fra New York som med sin lange erfaring skal iscenesette The Maids i Studio USF.
Migliaccio er kunstnerisk leder for Black Moon Theatre Company i New York og har vunnet flere priser, bl.a Los Angeles Weekly og The Drama-Logue Award.
Tradisjonelt er Madame spilt av en kvinne i på rundt 50 år, men i denne oppsetningen av The Maids møter vi en Madame som er ung, rik, vakker og bortskjemt spilt av Bergens egen Marie Grung som er tidligere norgesmester i ballroom-dans. Migliaccio deler opp scenerommet med et stort filmlerret, Black Moon Theater Company sin bruk av video er tidligere omtalt som «lærebokeksempel» på hvordan en skal bruke film i scenekunst.

Stykket skal fremføres i New York høsten 2012.

"Must see!", sa New York Times om Kompani Krapp sin forestilling La Ronde i 2009.
"Med forestillingen Eksposisjon leverer Kompani Krapp scenekunst med kant og nærvær og en stor dose fandenivoldskhet", mente Scenekunst.no etter premieren i 2010.
”The piece is a true directorial triumph for Migliaccio, who has created a consistent and compelling stage picture that is difficult to tear one's eyes away from..." skrev NYTheatre.com om Migliaccio sin Dante´s Divina Comedia.

Nå setter Kompani Krapp og Rene Migliaccio opp en morbid thriller signert Jean Genet.

Regi: Rene Migliaccio
Regiassistent: Synnøve Ryum

Scenografi: Fredrik Sivertsen

Lysdesign: Thomas Bendiksen

Make-up/Kostyme: Pernille A. Nordby
Produsent: Ina T. L. Grevstad

Produsentassistent: Marianne Olderkjær

Stillsfotograf: Francisco Munoz

Tekniker: Marianne Olderkjær

Skuespillere:

Claire: Kristine Nordby Simonsen

Solange: Beate Bednar

Madame: Marie GrungDet spilles tre forestillinger i Studio USF
06 oktober
07 oktober
08 oktober
Kl. 19:30 hver dag

Billetter i forsalg hos Billettservice.no. Bruk lenke til venstre.
Billettsalg også ved inngangen.
Kr 150 ordinær
Kr 95 scenekort/student

Kompani Krapps nettsider
Black Moon Theatre Company nettsider 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.