Konsert

GIG-AKADEMIET: HEINE BUGGE & NILS ØKLAND

GIG-akademiet gir oss jazzstudenter i samspill med profesjonelle musikere.

GIGakademiet ble startet opp høsten 2010 som et prosjektsamarbeid mellom Griegakademiets jazzlinje og Vestnorsk Jazzsenter, der jazzstudenter fra Griegakademiet får anledning til å samarbeide med profesjonelle musikere. Dette har siden starten vært en ubetinget suksess og blant musikerne som har medvirket tidligere finner vi blant annet Jon Eberson, Gisle Johansen, Atle Nymo og Jørgen Mathisen.

Denne gangen har turen kommet til akkordeonvirtuosen Heine Bugge fra Molde. Han er tredjeårsstudent og har allerede opparbeidet seg en imponerende erfaring som musiker. Han har blant annet spilt på hele forrige sesong av programmet «Manshow» på Tv2 Zebra, vært "festivalmusiker" under VM på ski i Oslo og turnert sammen med A-HA...
Bugge er en utadvendt musiker som spiller på et stort musikalsk uttrykksregister.

Samarbeidspartneren hans er felespilleren Nils Økland fra Haugesund. Han har bakgrunn fra folkemusikk og samtidsmusikk i tillegg til at han har jobbet mye med forskjellige former for improvisasjonsmusikk. Han er også kjent som en av de mest sentrale brobyggerne mellom folkemusikk og samtidsmusikk.

Blant hans mest sentrale musikalske prosjekter finner vi duosamarbeidet med organist Sigbjørn Apeland og hans egne soloprosjekter, der siste utgivelsen «Monograph» fra 2009 ble utgitt på det anerkjente plateselskapet ECM.

Dette blir en spennende konsert der impulser fra folkemusikk, samtidsmusikk og jazz forenes i et moderne improvisasjonsuttrykk basert omkring egne komposisjoner.

Medvirkende: Nils Økland - fele / Heine Bugge - akkordeon

Konserten starter kl. 15:00 i Sardinen USF.
GRATIS ADGANG.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.