Film

FILM: UN OSO ROJO, REGI ADRIAN ISRAEL CAETANO 1999

Un oso rojo [A Red Bear]. Regi: Adrian Israel Caetano, Argentina/Frankrike/Spania, 2002. Manus: Adrian Israel Caetano. Foto: Jorge Guillermo Behnisch. Musikk: Diego Grimblat. Medv: Julio Chavez, Soledad Villamil, Luis Machín, Rene Lavand, Agostina Lage m.fl. Spansk tale, engelske undertekster. 35mm, farger, 1 t 35 min.

Un oso rojo
Un oso rojo er en ekte kjærlighetshistorie, fortalt gjennom gangsterfilmens knappe vokabular. Oso tjener til livets opphold gjennom tyveri. På datterens ettårsdag blir han fengslet og dømt for væpnet ran og uaktsomt drap. Etter sju år bak lås og slå slipper han ut igjen, til et Argenina anno 2001 som er i bunnløs økonomisk krise. Det er høy arbeidsledighet, og folks sparepenger er borte.

Oso oppsøker datteren, og det oppstår et nært forhold mellom dem. Jenta bor sammen med moren og hennes nye mann, en arbeidsløs som prøver å livnære de tre gjennom å spille på hest.

Oso får seg faktisk en jobb som sjåfør, og gjør alt for å styre unna lettjente penger på lyssky affærer. Men staten Argentina er i oppløsning, og klarer ikke å hjelpe hans datter og hennes mor med det mest livsnødvendige. Oso klarer ikke stilltiende å se på dette, og bestemmer seg for å hjelpe dem på sin måte.

Adrian Israel Caetano fikk sitt internasjonale gjennombrudd med Pizza, birra, faso (1998) som eksperimenterte med gangster-genren både stilistisk og narrativt. Dette viderefører han i Un oso rojo gjennom å tematisere hvordan kriminalitet og vold avles i sosiale problemer.

FFS/red./olep

Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Kr 100 medlemsskap

Billettsalg ved inngangen


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.