Film

FILM: MUNDO GRUA, REGI PABLO TRAPERO 1999

Mundo Grúa. Regi: Pablo Trapero, Argentina, 1999. Manus: Pablo Trapero. Foto: Coby Migliora. Musikk: Francisco Canaro. Medv: Luis Margani, Adriana Aizemberg, Daniel Valenzuela, Rolly Serrano, Federico Esquerro, Graciana Chironi, Alfonso Rementeria m.fl. 35mm, s/hv, 1 t 30 min.

Mundo Grúa
Den tidligere bassisten i det argentinske rockebandet Septimo Regimento som var store på 1970-tallet, Luis Margani, spiller seg selv – under navnet Rulo - i en fiktiv historie der han er blitt kranfører. En dag mister han jobben fordi han er blitt for overvektig. Han forlater Buenos Aires og sin kjæreste, kioskdamen Adriana, i et forsøk på å få seg ny jobb i en liten, avsidsliggende landsby i Patagonia. Trapero blander ren fiksjon med faktiske biografiske element fra Marginis liv som rockestjerne på en elegant måte, og klarer på den måten å portrettere livet i Argentina på 1990-tallet.

Mundo Grúa er Pablo Traperos debutfilm, og den overrasket filmentusiaster verden over med sin elegante form og sterke portrett av den arbeidsløse Rulo. Han arbeider under full kunstnerisk frihet, og får alle sine filmer finansiert av venner og bekjente, og nærmest laget på dugnad. For eksempel er det hans bestemors leilighet som benyttes i Mundo Grúa – og hun spiller også i filmen.

red./olep

Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Kr 100 medlemsskap

Billettsalg ved inngangen


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.