Film

FILM: BREAKFAST AT TIFFANY'S - MED AUDREY HEPBURN, MICKEY ROONEY M.FL. REGI BLAKE EDWARDS 1961

Forfatteren Truman Capote hadde tenkt seg Marilyn Monroe i hovedrollen som luksusprostituerte Holly i filmen, men hun sa nei av hensyn til sitt image. Rollen endte hos Audrey Hepburn, og den var meget sterkt medvirkende til hennes stjernestatus på 1960-tallet.

Breakfast at Tiffany's. Regi: Blade Edwards, USA, 1961. Manus: George Axelrod, etter en roman av Truman Capote. Foto: Franz Planer. Musikk: Henry Mancini. Medv: Audrey Hepburn, George Peppard, Patricia Neal, Mickey Rooney, Buddy Ebsen, Martin Balsam m.fl. Engelsk tale, utekstet. DCP, farger, 1 t 55 min.

Breakfast at Tiffany's
Forfatteren Truman Capote hadde tenkt seg Marilyn Monroe i hovedrollen som luksusprostituerte Holly i filmen, men hun sa nei av hensyn til sitt image. Rollen endte hos Audrey Hepburn, og den var meget sterkt medvirkende til hennes stjernestatus på 1960-tallet. 

I filmen ble Capotes stilsikre, ganske tvetydige novelle forvandlet til en elegant romantisk komedie, men likevel ikke uten spor av novellens svartere undertone. Holly Goligthly er en eksentrisk New York jetsetter og luksusprostituert på jakt etter en skikkelig riking å gifte seg med. Men inn i etasjen over og inn i livet hennes flytter en ikke altfor suksessrik forfatter, og ting blir ikke riktig helt det samme etter det.

Hvem som er den rette for Holly, kan enhver kinogjenger se. Målet med filmen er likevel ikke den happy ending som må komme, men mye underfundig og intelligent moro på veien dit. I tillegg til Audreys sjarm og spilleglede har filmen et minneverdig utvalg utsøkte kostymer som har fått ikonisk status. Hepburns kjole på den kjente plakaten med det lange sigarettmunnstykket (kjolen ble ikke engang brukt i filmen) ble nylig solgt for fem millioner på en auksjon.

Ett av Henry Mancinis aller mest kjente temaer  "Moon River", naturligvis behørig Oscarbelønnet, kom til å følge Audrey Hepburn videre i karrieren som hennes eget musikalske signaturtema. 

Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Kr 100 medlemsskap

Billettsalg ved inngangen

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.