Konsert

DANKO JONES

Bergenserne "oppdaget" Danko Jones første gang i 2004 under en supportjobb i Teatergarasjen. Siden den gangen har bandet bygget en stor fanskare her i byen og nå er de endelig her igjen, på USF 25. november.

Begrepet testosteronrock har aldri vært mer passende enn på kanadiske Danko Jones. Dette er høypotent, rett frem rock'n'roll der tekstene sveiper innom rockens klassiske tema: en musikalsk kraftpakke som oser svette, sex og rock'n'roll!

Alle som har opplevd Danko Jones live vet at trioen fra Canada leverer varene. De spilte første gang i Bergen for 10 år siden, på Garage, må vite. Men det var i 2004 i Teatergarasjen under Bergenfest, at Danko Jones for alvor viste seg frem for Bergenspublikum. Det er ingen hemmelighet at det var Danko Jones som stod igjen som kveldens store publikumsvinner, selv om de egentlig bare skulle varme opp for kveldens hovedattraksjon Gluecifer. Det er en konsert det snakkes om fremdeles. Siden den gang har Danko Jones vært i Bergen tre ganger og bygget opp en solid fanskare, blant annet reddet de kvelden for mange som ventet altfor lenge på Axl Rose da Danko Jones var support for Guns ’N Roses i Vestlandshallen i 2010.

Har du derimot ikke hørt Danko Jones før, kan dette gi en relativt presis beskrivelse: I front finner vi den lett hyperaktive gitaristen/vokalisten Danko Jones,  og ved hans side er bassisten John Calabrese. Bak disse slår Atom Willard (Offspring, Social Distortion etc) løs på trommene. Låtene er stort sett intense, drivende riffsamlinger, og Dankos vokal er halvgutturale brøl. AC/DCs riffrock er et aktuelt referansepunkt, men Danko Jones hopper stort sett over soloene Angus Young ville ha vridd ut av gitaren, og banker heller avgårde til neste låt. Danko Jones selv er en rakker av en frontfigur, et prakteksempel på en mann av typen "women want him, men want to be him".

Dørene åpner kl. 20:00.
Aldersgrense 18 år - for vergeordning se Bergen Live sin informasjon om dette her.

Billetter i forsalg på Billettservice.no. Bruk lenken til venstre.

Arrangør er Bergen Live. Alle spørsmål om konserten rettes dit. Bergen Live har telefon 55 21 50 60 / mail post@bergenlive.no

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.