Konsert

CLUTCH

Bergen Live:
Hvem gynger så hardt at trommisen nesten faller av stolen? Clutch fra Maryland gjør det. Tirsdag 22. november kan du se dem på USF Verftet i Bergen. Det etterhvert legendariske bandet har de siste årene gjort en rekke spektakulære konserter her til lands, nå sist som spesiell gjest for Ozzy Osbourne i Kristiansand. Deres hittil eneste konsert i Bergen fant sted i juli 2009, på en fullstendig utsolgt Ole Bull Scene. Stemningen var høy, ja nærmest euforisk!

Clutchs raffinerte tungrock fikk tidlig mye oppmerksomhet i undergrunnskretser med platene «Transnational Speedway League» (1993) og «Clutch» (1995). Det var dog først med «Pure Rock Fury» (2001) og det eksplosive groovemonsteret «Blast Tyrant» (2004) at de virkelig kom til overflaten og fikk sitt gjennombrudd i blant mer konvensjonelle rockefans.

Herfra har det bare gått straka vegen, som det heter. Clutch er et liveband av format, noe de har bevist igjen og igjen, både på sine mer eller mindre fullsatte Sentrum Scene-konserter, men også i festivalformat, deriblant Slottsfjell og nevnte Odderøya Live.

Vokalist Neil Fallon er en rockpoet av rang og har en tilbakelent tilstedeværelse som umiddelbart fanger, mens gitarist Tim Sult aldri går tom for magiske riff. Også var det trommeslager Jean-Paul Gaster da, den røslige karen har en snert og en kontrollert groove som sparker så hardt at det av og til ser ut som mannen selv skal falle av stolen.

En Clutch-konsert har alltid et preg av spontanitet og blir derfor aldri forutsigbar og kjedelig. På enkelte dager kan de sette i gang lange svevende jammer, mens andre ganger kan de kjøre på i effektivt rocketrav.

På de siste platene «From Beale Street To Oblivion» og «Strange Cousins From The West» har bandet beveget seg enda nærmere bluesen med stort hell. Clutch er urrock full av vitalitet og spennende løsninger, formidlet med stor kjærlighet for faget.

Dørene åpner kl. 20:00. Supportband.

Aldersgrense 18 år - for vergeordning se Bergen Live sin informasjon om dette her.

Billetter i forsalg på Billettservice.no. Bruk lenken til venstre.

Arrangør er Bergen Live. Alle spørsmål om konserten rettes dit. Bergen Live har telefon 55 21 50 60 / mail post@bergenlive.no

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.