Konsert

SEUN KUTI + EGYPT 80

Seun Kuti er yngstemann i den musikalske afrobeat Kuti-klanen. Nå turnerer han med faren, Fela Kutis, gamle band Egypt 80.

Bergen Internasjonale Musikkfestival presenterer Sean Kuti og Egypt 80.

Der storebror Femi Kuti har gått sine egne veier, har Seun overtatt både arven og bandet etter faren deres, afrobeat-pioneren Fela Anikulapo-Kuti. Egypt 80 starter i hjerteroten, forplanter seg nedover i danseføttene og er hele tiden brutalt funky.

Seun Kuti styrer med raus og myndig hånd, med karisma og rytmeeksplosjoner, med politisk retorikk og primale drifter. Han har gjort mange av farens hits til sine egne, men etter platedebuten i 2008, ligger hovedvekten nå på Seuns eget materiale.

I vår kom andreplaten, «From Africa With Fury: Rise», produsert av Brian Eno, og er beviset på at Seun er blitt voksen og vel så det. Platen er kanskje det beste Egypt 80 har spilt inn, og det er ingen tvil om at gamlekarene til Fela trives og blomstrer i sønnens selskap. Men som Seun selv har sagt: "om noen mener jeg står i skyggen av Fela Kuti, så synes jeg det er et godt sted å være."

Hør Kutis musikk på Myspace her.

Les artikkel om Seun Kuti på Allaboutjazz.com her.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.