Konsert

NY MUSIKK: OLSEN & ANKERSMIT

Else Olsen Storesund er en norsk pianist og komponist. Også kjent som Else Olsen S. Hun har spesialisert seg innen preparert piano og verk innen åpen form (Open Form). Open Form betyr musikk eller handlinger som er notert med grafiske symboler, tekstinstruksjoner eller abstrakte bilder. Utøveren tolker dette på sin måte og improvisasjon har en sentral rolle.

Med seg på turneen har hun med seg sitt eget orkester, et imaginært leketøysorkester, bestående av; kazoo, fløyter, harmonica, e-bow, spilledåser, en klovn, fugler som kvitrer og syngende skruer. For sine fremførelser av John Cage ble hun invitert av Lincoln Center for å jobbe der i ett år og utforske sine musikalske prosjekter. Hun har samarbeidet med musikere som bl.a; Maja Ratkje og Guro Skumsnes Moe. Og har studert hos anerkjente musikere/komponister som Pauline Oliveros, Fred Frith og Christian Wolff.

Thomas Ankersmit (NL) er en musiker og lydkunstner med base i Berlin og Amsterdam. Han har studert ved Gerrit Rietveld Academy, Amsterdam, The School of Visual Arts, New York og Universität der Künste i Berlin. Han trakterer en Serge modular synthesizer, laptop og altosaksofon.

Siden 2003 har Ankersmit regel-messig turnért og spilt med den New York baserte komponisten Phill Niblock. Andre samarbeids konstellasjoner inkluderer; Tony Conrad, Maryanne Amacher, Jim O'Rourke, Kevin Drumm, Axel Dörner, Gert-Jan Prins, Jérôme Noetinger, Keith Rowe and Borbetomagus. Bare det er imponerende i seg selv.

The Wire utrykker det slik; "Ankersmit is one of the latest in a line of saxophone players - from Evan Parker and John Butcher to Mats Gustafsson - who are taking the instrument into radical new territories."

Hans musikk og lydinstallationer har blitt presentert på steder og festivaler som Hamburger Bahnhof, Podewil, Berghain og Club Transmediale i Berlin, P.S.1 i New York, Night of the Unexpected i Amsterdam, Impakt i Utrecht, TodaysArt i Den Haag, GAS Festivalen i Gøteborg, Skanu Mezs i Riga, Sonar i Barcelona, Synch i Athen og på Adventures in Modern Music i Chicago.

Se også
www.elseolsens.net

www.thomasankersmit.net

 

Sardinen USF
12. november
Kl. tba
Billettpris tba

Arrangør Ny musikk


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.