Film

FILM: TOM HARRY HALVORSENS ØNSKEFILM - SVEN KLANGS KVINTETT, 1976

Sven Klangs kvintett. Regi: Stellan Olsson, Sverige, 1976. Manus: Henric Holmberg og Ninni Olsson. Foto: Kent Person. Musikk: Christer Boustedt. Medv: Anders Granström, Henric Holmberg, Eva Remaeus, Jan Lindell, Bo Gunnar Andersson, Christer Boustedt m.fl. Svensk tale, norske undertekster. 35mm, s/hv, 1 t 44 min.

Sven Klangs kvintett
Tom Harry Halvorsen skriver: Jeg vil vise Sven Klangs kvintett. Det var en skikkelig kult-film på 1980-tallet. Jeg så den på filmklubben i Bergen, og har ikke klart å få tak i den siden. Fant en omtale av filmen på nett:

"Lysande, vemodig 50-talsskildring med Musikteatergruppen Oktober. Jazzmusikern Christer Boustedt spelar saxofonisten Lasse som skapar spänningar och konflikter i en lokal dansorkester.

Året är 1958 och ett dansband samlas till repetition i en sydsvensk småstad. Orkesterledaren och basisten Sven Klang är bilförsäljare, pianisten Rolf skall ta studenten, trummisen Kent är metallarbetare och läser till realen på Hermods och vokalisten Gunnel arbetar på dagarna som växeltelefonist. Sven har engagerat en ny saxofonist, stockholmaren Lasse. Det visar sig snabbt att Lasse, som spelat med berömdheter på Nalen, är musikaliskt överlägsen de andra i bandet. Lasse ifrågasätter Svens musiksmak och sätt att leda bandet och snart är konflikten ett faktum."

Valgt av Tom Harry Halvorsen, han spilte i SAFT og andre band – jazz, rock og pop på 70-tallet. NB: 50 av Tom Harry Halvorsens venner kan se filmen gratis på en av visningene. Ta kontakt med Tom.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.