Film

FILM: SILVIA PRIETO, REGI MARTIN REJTMAN 1999

Silvia Prieto. Regi: Martín Rejtman, Argentina, 1999. Manus: Martín Rejtman. Foto: Paula Grandio. Musikk: Vicentico. Medv: Marta Albertinazzi, Valeria Bertuccelli, Rosario Blefari, Mirta Busnelli, Luis Mancini, Marcelo Zanelli m.fl. 35mm, farger, 1 t 32 min.

Silvia Prieto
Silvia Prieto er en ganske kjedelig ung kvinne som på sin 27-årsdag bestemmer seg for at det er på tide med forandring. Riktignok har hun et kortvarig ekteskap bak seg, og er en kløpper til å lage cappucino, men hun ønsker noe mer med livet sitt. Hun drar til havet, der hun opplever et tilfeldig møte med en italiener kledd i en Armani-dress. Da de skiller lag er det med hans jakke over skulderne – noe hun ikke oppdager før han er borte. Italieneren klarer å spore henne opp i Buenos Aires, og da oppdager Silvia at det er en til i byen som deler hennes navn.

Silvia får en ide om at hun kan finne sin egen identitet gjennom navnesøstre, og blir besatt av å finne ut om det er flere rundt omkring som deler henne navn.

Silvia Prieto er en lettbeint komedie til tross for et relativt eksistensielt tema. Regissør Martin Rejtmans har bakgrunn som forfatter, og det er kanskje nettopp gjennom de intelligente dialogene filmen har sin store styrke. Den åpenbare empatien han nærer for sine karakterer og hans gode forståelse av filmmediets muligheter gjør selv banale og dagligdagse situasjoner underholdende. Rejtman fanger på en briljant måte det universelle problemet ungdom over hele planeten sliter meg; kunsten å finne seg sjæl.

olep

Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Kr 100 medlemsskap
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.