Film

FILM: MOTHER TERESA OF CATS, REGI PAWEL SALA 2010

Mother Teresa of Cats. Regi: Pawel Sala, Pawel Sala, 2010. Manus: Pawel Sala. Foto: Mikolaj Lepkowski. Musikk: Marcin Krzyzanowski. Medv: Ewa Skibinska, Mariusz Bonaszewski, Mateusz Kosciukiewicz, Filip Garbacz, Ewa Szykulska, Monika Pikula, Malgosia Lata m.fl. Polsk tale, engelske undertekster. DCP, farger, 1 t 35 min.

Mother Teresa of Cats
Politiet arresterer to brødre på et motell i provinsen. Hva var årsakene til at to gutter av god familie myrdet sin egen mor? Opprullingen av denne mordsaken fortelles på fascinerende vis via flashbacks fra helt tilbake til dagen guttenes far kommer hjem fra krigen i Irak. Han har tydeligvis møtt veggen og lider av et kraftig posttraumatisk syndrom. Han er gift med en kvinne som elsker sine barn og er omsorgsfull mot alle, inkludert de mange hjemløse kattene som befolker huset.

Filmens egentlige hovedperson er den 20 år gamle sønnen Artur. Han er opphengt i det okkulte og paranormale og er overbevist om at han innehar psykiske evner. Dette er begynnelsen på en personlighetsforandring som fjerner alle hemninger hos den unge mannen, og som skal vise seg å få fatale konsekvenser. Men på tross av dvelingen ved det okkulte, handler filmen dypest sett om krigens konsekvenser for soldatene som må gjennomleve den – og så leve med den.

Regissør Pawel Sala har bakgrunn fra kulturstudier, radio og tv-regi. Han har laget flere dokumentarer med en kulturell og sosiologisk vri, blant annet Supernumeraries (2002) om statister i Roman Polanski’s Pianisten (2002). Mother Teresa of cats er hans spillefilmdebut både som regissør og manusforfatter. BIFF

Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer
Kr 100 medlemsskap


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.