Film

FILM: FØRPREMIERE PÅ THE TREE OF LIFE, TERRENCE MALICK, 2011

GULLPALMEVINNEREN FRA CANNES MED PREMIERE PÅ CINEMATEKET USF

The Tree of Life. Regi: Terrence Malick, USA, 2011. Manus: Terrence Malick. Foto: Emmanuel Lubezki. Musikk: Alexandre Desplat. Medv: Brad Pitt, Sean Penn, Jessica Chastain, Hunter McCracken, Laramie Eppler m.fl. tale, norske undertekster. DCP, farger, tale, norske undertekster. DCP, farger.

The Tree of Life
The Tree of Life er utvilsomt en av den mest etterlengtede amerikanske premierefilmene i år. 28. august, fem dager før filmen har ordinær norsk kinopremiere, letter vi på sløret og kjører en eksklusiv snikpremiere på årets Gullpalme-vinner fra Cannes.

Det er ikke helt enkelt å skulle oppsummere The Tree of Life og hva den formidler. Det skulle egentlig bare mangle, for om vi sier at den forsøker å omfatte hele verdens eksistens til alle tider sett gjennom de ubetydelige livene til noen få mennesker, så er vi i hvert fall i nærheten av noe. Det er selvsagt en dristig visjon for en film, og muligens det dristigste forsøket siden Kubrick prøvde å nærme seg teorien om alt i 2001 – en romodyssé (1968). Men der 2001 ofte blir beskyldt for å være noe følelseskald, gjør Malick her det han gjør best: Å fortelle om den menneskelige væren gjennom sin høyst særegne form for både romantiske myter og iøynefallende bilder.

For oss som er like interessert i hele filmhistorien som i ferskvarene, minner The Tree of Life i beskrivelsen interessant nok om Malicks uferdige prosjekt ”Q” (se artikkel om Malick). Han begynte å jobbe på dette i 1978, og forsvant like etter fra offentligheten i over 20 år. Kan The Tree of Life være forlengelsen av ”Q”? Er dette Malicks livsverk, prosjektet han har jobbet med i over 30 år? Den som er utålmodig etter å finne svaret har å innfinne seg på Cinemateket 28. august klokken 18.00.

sw

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.