Film

FILM: ERRATUM, REGI MAREK LECHI 2010

Erratum. Regi: Marek Lechki, Polen, 2010. Manus: Marek Lechki. Foto: Przemyslaw Kaminski. Musikk: Bartosz Straburzynski. Medv: Tomasz Kot, Ryszard Kotys, Tomasz Radawiec, Janusz Michalowski, Karina Kunkiewicz, Jerzy Rogalski m.fl. Polsk tale, engelske undertekster. DCP, farger, 1 t 30 min.

Erratum
34 år gamle katolske Michaù lever et godt og harmonisk liv med sin kone og sønn. Han har en fin leilighet og en solid jobb i et stort regnskapsbyrå. Uventet, like før hans sønn skal opp til sin første nattverd , blir Michaù beordret av sin arbeidsgiver for å plukke opp en bil importert fra USA. Bilen befinner seg tilfeldigvis i byen han vokste opp i. Motvillig reiser han i gårde, fast bestemt på at han skal rekke tilbake til sønnens nattverd. Michaù plukker opp bilen, men før han forlater byen bestemmer han seg for å oppsøke sin far, som fremdeles bor der. De to har vært i en bitter konflikt i årevis, men på sin kones oppfordring inviterer Michaù ham til nattverden. Faren avviser invitasjonen, og samtalen ender i en krangel.

En opprørt Michaù stormer ut i bilen igjen, og setter kursen hjemover. En bilulykke stenger imidlertid veien, slik at han tvinges til å bli i byen en stund til. Mens han går gjennom byens gater, møter han gamle, nære venner han forlot for flere år siden, og han besøker kjente steder som var viktige for ham i barndommen. En tilfeldig tur blir til en følelsesmessig reise tilbake til et liv han ikke lenger husket.

Erratum er regissør Marek Lechkis andre film, etter debuten Min by i 2002. Filmen har deltatt på en rekke internasjonale filmfestivaler det siste året, og har vunnet flere priser - blant annet i Chicago, Pusan og Thessaloniki.

www.PL2011.eu/red.

Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Kr 100 medlemsskapTilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.