Film

FILM: ALL THAT I LOVE, JACEK BORCUCH 2009

Cinemateket viser nå en serie med nyere film fra Polen. "All that I love" (Wszystko co kocham) er en film om punk og pubertet, om hvordan det var å være ung i Polen 1980 - i et land under kommunismens sensur og kontroll. Dette er egentlig en feelgoodfilm, men til en forandring i polsk språkdrakt! Vises torsdag 8 september kl. 20:00 + søndag 11. september kl. 18:00.

Wszystko co kocham. Regi: Jacek Borcuch, Polen, 2009. Manus: Jacek Borcuch. Foto: Michal Englert. Musikk: Daniel Bloom. Medv: Mateusz Kosciukiewicz, Olga Frycz, Jakub Gierszal, Andrzej Chyra, Anna Radwan, Katarzyna Herman m.fl. Polsk tale, engelske undertekster. DCP, farger, 1 t 35 min.

All That I Love
Polen hadde flere perioder med tøvær under kommunistisk styre. Hver gang blomstret kunstlivet, drevet frem av ekstremt kompetente utøvere som ble holdt i sjakk av alskens forbud. Jazz på femtitallet, frijazz rundt 1970, og punk ti år senere. De nye og radikale utrykkene ble raskt etterfulgt av innstramninger.
Denne filmen tar for seg fire kamerater som spiller punkrock i en forlatt togvogn en gang i 1980. Faren til bandets frontmann er offiser i Den røde armé, mens faren til kjæresten er sentral i Solidaritet. De relativt avslappede lokale maktskikkelsene gir inntrykk av at Moskva er langt unna, noe som snart viser seg ikke å stemme. Unntakstilstand, sensur og arrestasjoner gjør det klart hvor skapet skal stå. Familie og venner trekkes i ulike retninger – som om ikke ungdomstiden er vanskelig nok uten sovjetkommunisme.

All That I Love er smart, stilsikker og morsom – en film som etterlater en med en varm følelse inne i seg uten å gå i feelgood-fella.

Regissør Jacek Borcuch ble født i 1970 i Polen. Han har tidligere jobbet som skuespiller og har studert både filosofi og skuespill i Warszawa. Etter suksess foran kamera tok han regien selv. Hans Kallafiorr (2000) ble kalt "Polens første indie-film". All That I Love, hans tredje film som regissør, er langt på vei basert på egne opplevelser.

BIFF

Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Kr 100 medlemsskapTilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.