Konsert

AVGARDE: THE REST IS NOISE? - MED BUBBLES, BIT20, HVOSLEF, AHVENNIEMI M.FL.

AVGARDE er Bergens konsertserie for og med ny musikk - alltid med 50% vestlandskomponert!

PROGRAMINFORMASJON FRA AVGARDE:

Kl. 18:00
Kjetil Hvoslef: "From the gospel according to Maria Magdalena" med Bettina Smith, mezzosopran / Einar Røttingen, klaver (20') Urfremføring

SAMTALE MELLOM KOMPONISTEN REBECKA AHVENNIEMI OG TEKSTFORFATTEREN HILD BORCHGREVINK
Rebecka Ahvenniemi: "Allerlifligste".

Tekst: Hild Borchgrevink
Fremført av Ingeborg Aadland, vokalstemme / Karoline Vik Hegge, bratsj (15')

….................................................................................................................................................

SAMTALE MELLOM MORTEN EIDE PEDERSEN OG RASMUS JØRGENSEN
Rasmus Jørgensen presenterer Jeg og Joe (60')

….................................................................................................................................................

BIT 20 presenterer "Bubbles: Portrett av to unge komponister"
Agata Zubel Cascando for sang, fløyte, klarinett, fiolin og cello/ Agata Zubel, sopran
Agata Zubel Percussion trio
Therese Birkelund Ulvo Bubbles for klarinett og piano
Therese Birkelund Ulvo Curious Endorsements for altfløyte, bassklarinett og fiolin

Slutt kl 22.00


JEG & JOE
“Jeg & Joe” er en opptreden til minne om en opptreden: talentiaden på ungdomsskolen der alt skar seg. Dette er til minne om Joe, læreren min. Helten.

Rasmus Jørgensen jobber i skjæringspunktet mellom musikkteater og performance, med en svært fysisk fortellerstil som glir mellom tale og sang. Med “Jeg & Joe” presenterer han en opptreden til minne om en opptreden: talentiaden på ungdomsskolen der alt skar seg. Det er en sår og simpel historie som hurtig sklir over i det komplekse. Fortiden iscenesettes, men hva skjedde egentlig mellom Rasmus og Joe? Den enkle teksten vris stadig over i nye tolkninger gjennom performative grep, musikk og koreografi. Et underliggende spørsmål i både stykkets handling og uttrykk er hva som må til for å skape et drama.

FROM THE GOSPEL ACCORDING TO MARIA MAGDALENA
From the Gospel According to Maria Magdalena bygger på en gnostisk tekst fra det fjerde eller femte århundrede som ble gjenoppdaget på slutten av 1800-tallet. Bettina Smith arbeider som førsteamanuensis ved Universitetet i Stavanger og Einar Røttingen som er professor ved Griegakademiet, UiB. Duoen har tidligere bestilt og fremført Ophelia Scene av Jostein Stalheim. Etter dette ble Ketil Hvoslef inspirert til å skrive et nytt verk basert på tekstforslag fra Bettina Smith.

«BUBBLES: PORTRETT AV TO UNGE KOMPONISTER»
Ensemblet BIT20 inviterer til et møte med to spennende unge navn i polsk og norsk kunstmusikk akkurat nå. Agata Zubel og Therese Birkelund Ulvo er begge både komponister og utøvere, og dette gir musikken deres en sanselig, ofte improvisatorisk karakter. Sangeren og komponisten Agata Zubel vant Fryderyk-prisen (den polske Spellemanns- eller Grammyprisen) i 2010 med platen Cascando – tittelverket fremfører hun på Sardinen. Therese Birkelund Ulvo komponerer i tett dialog med utøvere og er opptatt av hvordan denne utvekslingen av ideer kan utfylle det som står i partituret.

 

Slutt kl 22:00.

Billettsalg ved inngangen.
Rabatterte billetter til medlemmer av Bergen Jazzforum, Ny Musikk, BT-kort og studenter.

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.