Konsert

AVGARDE: MINIATYRMARATON + 100-ÅRS FEIRING AV KNUT VAAGE OG GLEN ERIK HAUGLAND

Denne kvelden er det klart for AVGARDEs tradisjonelle og årlige miniatyrmaraton med korte musikkstykker på rekke og rad. Hva er et musikalsk verk? Hva skjer med verkets struktur når det kortes ned i tid? Blir verket «tettere»? Er en miniatyr et «utdrag» fra noe større, et vindu inn i en annen virkelighet, eller er den en selvstendig komposisjon? På denne konserten samarbeider AVAGRDE blant annet med Griegakademiets komponister og musikere som vil komme med miniatyrbidrag.

Miniatyrene vil bli satt i relieff til nye verker av tre komponister: Torstein Aagaard-Nilsens "Blue Fragments" for klaver, fløyte, fiolin og cello, Jostein Stalheims "Trio for fiolin, cello og eggedeler" og Knut Våges "MultiMORF" for trombone og foss (på tape, altså), spilt av BIT20-medlemmet John-Arild Suther.

De korte formatene vil gi plass for at flere utøvere får muligheten til å fremføre verker hos AVAGRDE i løpet av denne konsertkvelden.

To av Norges anerkjente komponister fyller femti år denne høsten - attpåtil to som er sterkt engasjert i Avgarde. Det blir feiring av Knut Vaage og Glenn Erik Haugland denne kvelden. Mer enn det kan vi ikke si ennå...

Billettsalg ved inngangen. Kr 100.
Rabatterte billetter til medlemmer av Bergen Jazzforum, Ny Musikk, BT-kort og studenter.

 


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.