Film

FILM: BUFFALO 66, REGI VINCENT GALLO 1998

FRA ETT FENGSEL TIL ET ANNET

Buffalo 66. Regi: Vincent Gallo, USA, 1998. Manus: Vincent Gallo og Alison Bagnall. Foto: Vincent Gallo. Musikk: Lance Acord. Medv: Vincent Gallo, Christina Ricci, Ben Gazzara, Mickey Rourke, Rosanna Arquette m.fl. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1t 50min.

BUFFALO 66
Billy Brown settes fri etter å ha tilbrakt fem år i fengsel for en forbrytelse han ikke har begått. Så fort han er utenfor murene kidnapper han en ung kvinne og tvinger henne til å utgi seg for å være konen hans. Sint, skuffet og dypt, dypt indignert forsøker Brown å konstruere et liv hvor han ikke er et offer. Den unge Layla fatter raskt interesse for den forpinte fengselsfuglen og hans desperate forsøk på å klamre seg til sin siste rest av verdighet, og sammen legger hun og hennes gisseltaker ut på på et eventyr som skal vise seg å bli skjellsettende for dem begge.

Visse filmarbeidere ender - enten de liker det eller ikke - opp som egne sjangerbetegnelser. 'Woody Allen' er én sjanger, 'Henriette Steenstrup' er en annen. Det samme gjelder Vincent Gallo, som i løpet av 00-tallet utkrystalliserte seg som en egen retning innen sjangeren 'følsom ung mann med estetiske pretensjoner'.

Det mest fascinerende med Vincent Gallo er ikke at han til stadighet insisterer på å fremstille seg selv som en vandrende verkebyll av psykologiske tilkortkommenheter, men at hans bunnløse avgrunn av mannlig selvmedlidenhet er såpass effektiv som den er. I Buffalo 66 tar han hånd om både manus, regi, musikk og hovedrolle, og kontrollerer dermed sin egen sjelelige blottleggelse ned til minste detalj.

AK

BILLETT KR 80
MEDLEMSBILLETT KR 40
MEDLEMSSKAP KR 100

BILLETTSALG I DØREN

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.