Teater

BIT-TEATERGARASJEN: TURNING INTO SAINTS

Det ferske Bergen-baserte kompaniet Grith Ea Jensen & Susanne Irene Fjørtoft plasserer seg med denne forestillingen i skjæringspunktet mellom liv og død, håp og lidelse, forløsning og tap, via en samtidiggjøring av kvinnelige helgener. Basert på et utvalg fra enakterssyklusen The Saint Plays av den amerikanske dramatikeren Erik Ehn, iscenesettes fortiden gjennom nåtidens popkulturelle elementer. Kan fremmaningen av religiøse myter tåle dagens lys?

Utgangspunktet er historien til tre legendariske helgener: Sankta Barbara, som ble halshugget av sin far, jomfru Maria, som ble gravid uten å synde, og Sankta eulalia, som ble torturert med håret i flammer. Med effekter fra dukketeater, fysisk visuelt teater og tekstbasert lydteater, inviteres publikum til å projisere seg selv på helgeners metahistoriske opprør.

Forestillingen spilles på engelsk.


Billetter i forsalg på Billettservice.no. Bruk lenken til venstre.
Kr 220 ordinær
Kr 150 BT-kort
Kr 110 studenter
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.