Teater

LIVESTOCK + KAREN SKOG ORKESTER: ET OLJEEVENTYR, IG WAS DAAR OG DAAR WAS OLIE

‘Ig was daar after di werlt haftet gefundet olie. Ig was ejn av di kinder di upgrowde med zwarte gould. Strieter was gefullt med olie. Overal hadden wi kanals waar det tikke zwarte substans blinkte in di sonskiejn.’ Studio USF 10 og 11 juni.

Som et postmoderne svar på Asbjørnsen og Moe utforsker LIVESTOCK sin egen rolle i den norske samtiden, hvor begrepet Det norske oljeeventyret lenge har koblet industri og politikk sammen med metaforer fra eldre norsk historie, mytologi og folkediktning. Navn som Troll, Frigg og Ormen Lange knytter billedlige assosiasjoner og følelsesmessig appell opp mot oljeindustrien, og gjennom dette skyves elementer av en bunnsolid norskhet inn i et helt nytt felt av mening.

I dette farvannet mellom myte og fakta har LIVESTOCK funnet sin kunstneriske stemme. Med utgangspunkt i at de er to nordmenn og en nederlender undersøker de hvordan bruken av denne typen retorikk har påvirket deres forhold til oljen, staten og nasjonen Norge. 

LIVESTOCK er i dette prosjektet representert av Tijmen Legemaate, Hanna Barfod og Susanne Irene Fjørtoft. LIVESTOCK's første forestilling het Riding a Dead Horse og var produsert ved Akademi for Scenekunst i Fredrikstad 2009. Gruppens utgangspunkt er at hvert medlem har sin egen tilnærming til teater i spennet mellom visuell kunst, tekst, samtidsdans, performance og dokumentariske strategier.

Karen Skog Orkester er navnet på Karen Skogs kunstprosjekt hvor hun har invitert Sivert Nikolai Nesbø og Erik Andreas Røkland med som musikere. De spiller på selvkonstruerte treinstrumenter bygget utelukkende ut fra den visuelle kunnskapen om hvordan et instrument ser ut, og med de midler man har til rådighet.

"Forestillingen er produsert med støtte fra Norsk Kulturråd, Bergen Kommune, FFUK, Stavanger Kulturbyfond og TOU Scene."

FORESTILLINGER 10. OG 11. JUNI KL. 19:00 BEGGE DAGER.
KR 150 ORDINÆR / KR 100 STUDENT, HONNØR OG BARN
BILLETTSALG VED INNGANGEN. IKKE FORSALG.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.