Film

HOMODAGER MED HOMOFILMER: BEYOND GAY - THE POLITICS OF PRIDE, BOB CHRISTIE, CANADA 2009

Beyond Gay: The Politics of Pride. Regi: Bob Christie, Canada, 2009. . Foto: Joshua Rainhard. Musikk: Michael Wiskar. Medv: Ken Coolen m.fl. Engelsk tale, engelske undertekster. Beta Sp, farger, 1 t 27 min.

BEYOND GAY: THE POLITICS OF PRIDE
Pridefestivaler og -parader er et globalt fenomen, og i USA og Europa ser vi at disse markeringene i økende grad bærer preg av å være en feiring snarere enn en politisk kamp.

Ken Coolen er paradesjef for Vancouver Pride Society, og i denne dokumentaren følger vi ham og et knippe kolleger mens de reiser rundt og besøker andre festivaler hvor prideparadene fortsatt er en protest mot samfunnets ekstreme homofobi. Vi følger dem fra Canada til steder som Zürich, Sri Lanka, Sao Paulo, Warszawa og Moskva hvor vi møter arrangører som ofte lever i frykt for eget liv, men som like fullt jobber ufortrødent videre i den globale kampen for en menneskerett vi i Norge ofte tar for gitt. Blant mange standhaftige og uredde personligheter, møter vi den russiske homoaktivisten Nikolai Alekseev. Alekseev er en av arrangørene av Moskva Pride, og har flere ganger blitt arrestert uten at det finns lovhjemmel for det.

Beyond Gay: The Politics of Pride er en viktig film som setter Pride-bevegelsen i et globalt og historisk perspektiv, og viser at homokampen på ingen måte er over.

Homodagene/red.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.