Film

FILM: THE WARRIORS, WALTER HILL 1979

The Warriors. Regi: Walter Hill, USA, 1979. Manus: David Shaber og Walter Hill, etter Sol Yuricks roman. Foto: Andrew Laszlo. Musikk: Barry De Vorzon. Medv: Michael Beck, James Remas, David Harris, Terry Michos, Roger Hill m.fl. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1 t 32 min.

THE WARRIORS
The Warriors utspiller seg i et dystopisk New York i en ikke nærmere bestemt tidsepoke. Gatene oversvømmes av lovløse gjenger som blir forsøkt holdt i tømmene av et brutalt og voldelig politivesen; byen er skitten, innbyggerne lever i frykt og det er tilsynelatende alltid natt.

New Yorks mektigste gjeng er The Gramercy Riffs, og filmen starter i det deres karismatiske leder Cyrus innkaller alle byens gjenger til et felles møte for å foreslå en et samarbeid som vil gjøre gjengene mektigere enn både politiet og mafiaen. Midt i talen blir Cyrus skutt av lederen av gjengen The Rogues, som i panikken som oppstår greier å legge skylda på rivalene i The Warriors. De mannsterke Gramercy Riffs overfaller lederen av The Warriors og slår ham til døde, mens de resterende medlemmene greier å flykte. På flukt fra både politiet og byens gjenger, må The Warriors forsøke å renvaske seg selv og sin døde leder.

The Warriors er en kultfilm som de senere år har blitt et av de aller mest sentrale referansepunktene innenfor amerikansk populærkultur. Filmen kommer stadig i nye hjemmevideoutgaver, og senest i 2009 kom det andre dataspillet basert på filmen - noe som ikke er rart, all den tid The Warriors blant mye annet kan skilte med noen av 70-tallets beste slåssescener.

AK

Billett kr 80.
Medlemsbillett kr 40.
Medlemsskap kr 100.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.