Film

FILM: METROPOLITAN, REGI WHIT STILLMAN 1990

Metropolitan. Regi: Whit Stillman, USA, 1990. Manus: Whit Stillman. Foto: John Thomas. Musikk: Tom Judson og Mark Suozzo. Medv: Carolyn Farina, Edward Clements, Chris Eigeman, Dylan Hundley, Isabel Gillies m.fl. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1t 38min.

METROPOLITAN
I Whit Stillmans første spillefilm tas vi med inn i en verden av débutante balls, uoversiktlig overklassekutyme og nattlige samtaler i dyre manhattanleiligheter. Ved en slump havner Princeton-studenten Tom Townsend på nachspiel med et kobbel av representanter fra Manhattans unge, bemidlede borgerskap. Townsend, som kommer fra beskjedne kår, har lenge sett med misbilligelse på denne demografiske gruppen, og det er ikke uten motforestillinger at han sakte, men sikkert lar seg overmanne av borgerskapets mer eller mindre diskré sjarm.

Tom nærer sterke følelser for sin - og alle andres - ekskjæreste Serena, men vikles samtidig inn i en forutsigbar, men ikke desto mindre sjarmerende kjærlighetshistorie med den sjenerte Audrey (spilt av Carolyn Farina, som gjør den beste rollen Molly Ringwald aldri gjorde). I tillegg møter vi den selvopptatte Nick, den promiskuøse Cynthia, den døddrukne Fred og den 100% uspiselige Rick Von Sloneker. Filmen byr på endeløse diskusjoner om skikk og bruk som er en Jane Austen-roman verdig, samtidig som den gjennomsyres av en ungdommelig oppriktighet og mangel på forstillelse som minner om den vi finner hos J.D. Salinger. Metropolitan er underspilt og svært nedtonet komedie om livet blant de unge og velstående - kort sagt den beste veien inn i Whit Stillmans univers.

A

Billetter kr 80.
Medlemsbillett kr 40.
Medlemsskap kr 100.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.