Film

FILM: IN THE HEAT OF THE NOGHT, NORMAN JEWISON USA 1967

In the Heat of the Night. Regi: Norman Jewison, USA, 1967. Manus: Stirling Silliphant, basert på John Balls roman. Foto: Haskell Wexler. Musikk: Quincy Jones. Medv: Sidney Poitier, Rod Steiger, Warren Oates, Lee Grant, Larry Gates m.fl. Engelsk tale, utekstet. DCP, farger, 1t 49min.

IN THE HEAT OF THE NIGHT
I In the Heat of the Night følger vi den afroamerikanske etterforskeren Virgil Tibbs, som blandes inn i en mordsak i en rasistisk småby i Mississippi. Han blir først mistenkt for drapet som har funnet sted, men sheriff Gillespie må motvillig revurdere saken når det viser seg at det enkle afroamerikanske byttet hans er en respektert detektiv fra østkysten. De to politimennene tvinges til å jobbe sammen for å løse saken, og spenningen tiltar på flere plan jo nærmere de kommer løsningen på kriminalmysteriet.

In the Heat of the Night ble til mens borgerrettsbevegelsen frontet av Martin Luther King var på frammarsj og den institusjonaliserte rasediskrimineringen sto for fall i USA.

Filmen ble en stor suksess og hentet fire Oscar, blant annet som beste film i konkurranse med Nichols' Manndomsprøven.

Norman Jewison er en canadisk filmskaper som etablerte seg i tv-bransjen på 50-tallet, og blant hans mange spillefilmer finner vi såvidt forskjellige verker som The Cincinatti Kid (1965), The Thomas Crown Affair (1968), Fiddler on the Roof (1971), Jesus Christ Superstar (1973), Rollerball (1975) og The Hurricane (1999). In the Heat of the Night forblir dog hans store mesterverk - en unik blanding av ypperlig filmhåndverk og en historisk relevans som den dag i dag gjør den til en både underholdende og viktig film.

NFI/red.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.