Film

FILM: EDDIE & SUZANNE, REGI ARILD KRISTO 1975

Eddie & Suzanne. Regi: Arild Kristo, Norge, 1975. Manus: Arild Kristo. Foto: Arild Kristo. Musikk: Arild Kristo, Lars Samuelson og Cam Record. Medv: Sverre Horge, Yvonne Sparrbåge, Lauritz Falk, Edel Eckblad, Ewert Granholm m.fl. Norks tale, utekstet. DCP, farger, 1 t 29 min.

EDDIE & SUZANNE
Både Bonnie and Clyde og Easy Rider var nye filmer da Arild Kristo startet sitt arbeid med Eddie & Suzanne, etter å ha vist sitt store talent i kortfilmene Undergrunnen (1966) og Kristoball (1967). Han hadde også forbilder som de franske nybølgeregissørene, og var dessuten inspirert av det antiautoritære klimaet som preget Vesten mot slutten av sekstitallet. Filmen er en Romeo og Julie-historie om øm og varm kjærlighet; en roadmovie og en tragedie - tidløs, naiv og solid. Filmen sjarmerer sågar med sine banaliteter, og besitter en glød som etablerte Arild Kristo som en begavet billedregissør også i spillefilmformatet.

Eddie er løslatt på prøve og reiser til Sverige hvor han forelsker seg i Suzanne, som er datter av en tyrannisk politimester. Faren vil sette en stopper for forholdet, men sammen rømmer de to unge på Eddies motorsykkel til København og deretter videre til Paris og Marseilles. På grunn av pengemangel skulle det ta Kristo seks år å ferdigstille Eddie & Suzanne. Bjørn Granum skrev rosende i Arbeiderbladet: "Her er det bilder som en bare ikke har sett maken til i noen norsk film noen gang", og videre "Han må ikke bli en av våre altfor mange én-filmsregissører". Men slik gikk det. Da Arild Kristo døde i 2010, etterlot han seg denne ene spillefilmen, to kortfilmer og en serie utsøkte fotografier.

NFI/red.

Billett kr 80.
Medldemsbillett kr 40.
Medlemsskap kr. 100.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.