Film

FILM: BARCELONA, REGI WHIT STILLMAN 1994

Barcelona. Regi: Whit Stillman, USA, 1994. Manus: Whit Stillman. Foto: John Thomas. Musikk: Mark Suozzo. Medv: Taylor Nichols, Chris Eigeman, Tushka Bergen, Mira Sorvino, Pep Munné m.fl. Engelsk tale, utekstet. DVD, farger, 1t 41min.

BARCELONA
Barcelona er kanskje Stillmans beste film, og symptomatisk nok for den oversette auteuren, er det også hans minst sette. Filmen utspiller seg i "the last decade of the Cold War" og følger de to fetterne Ted og Fred på deres eskapader i et sommerlig Barcelona som ikke setter videre pris på amerikanere. Ted er selger i et stort internasjonalt selskap med base i Chicago og for tiden ansatt ved Barcelona-kontoret. Fetter Fred er offiser i den amerikanske marinen og dukker en dag uventet opp hos Ted med krav om tak over hodet. Fred er sendt for å legge forholdene til rette for ankomsten av en større flåte av amerikanske fartøyer, men med sin militære stolthet og sin evne til å komme på kant med enhver person han møter, er han på ingen måte rette mann for jobben.

Ted har på sin side allerede nok å stri med; både hans vaklende tro på selgeryrket og sviktende tiltro til sin sjefs beslutningsevne volder ham mye hodebry, men det største problemet er likevel hans beslutning om å kun date lite tiltrekkende kvinner. Når Fred i tillegg begynner å legge seg etter Teds utkårede - den skuffende tiltrekkende Montserrat, - og den antiamerikanske stemningen gir seg utslag i stadig mer voldelige aksjoner, er det duket for en interessant og begivenhetsrik sommer.

AK

Billetter kr 80.
Medlemsbillett kr 40.
Medlemsskap kr 100.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.