Film

FILM: AGNES CECILIA - EN SELSOM HISTORIE, ANDERS GRØNROS 1991

Agnes Cecilia - En sällsam historia. Regi: Andres Grönros, Sverige, 1991. Manus: Maria Gripe, Anders Grönros og Margareta Simonson-Samecki. Foto: Per Källberg. Musikk: Johan Söderqvist. Medv: Gloria Tapia, Ron Elfors, Stina Ekblad, Allan Svensson, Vanna Rosenberg m.fl. Svensk tale, norske undertekster. 35mm, farger, 2 t 8 min.

AGNES CECILIA - EN SELSOM HISTORIE
I en alder av fem år mister Nora Hed sine foreldre i en bilulykke. Hun vokser opp hos en fosterfamilie som tar godt vare på henne, men som aldri synes villige til å gå inn på detaljene rundt foreldrenes død. Ti år etter ulykken flytter Nora og hennes nye familie inn i en stor leilighet i en gammel bygård, og sakte men sikkert blir det klart at noen - eller noe - prøver å kontakte Nora. Natt etter natt har hun besynderlig livaktige drømmer, og stadig ringer det noen for å snakke med husets forhenværende beboere. Men det er først når Nora på en klassetur til Stockholm blir overrakt en pakke med en mystisk dukke, at de selsomme tildragelsene begynner for alvor...

Agnes Cecilia er basert på boken med samme navn, skrevet av den svenske forfatteren Maria Gripe. Gripe er best kjent for titler som Tordivelen flyr i skumringen og Skyggen over steinbenken, og felles for hennes bøker er at de maner frem en betagende stemning hvor begivenhetsløse dager i solfylte svenske småbyer infiseres av mystiske forbindelser på tvers av tid og rom. I denne mest anerkjente av Gripe-filmatiseringene håndterer regissør Anders Grönros alle disse elementene med bravur, mens Gloria Tapia spiller rollen som Nora Hed med en nedtonet og introspektiv eleganse som mangler sidestykke blant skandinaviske ungdomsskuespillere.

AK

Billett kr. 80
Meldemsbillett kr 40
Medlemsskap kr 100

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.