Film

VAGANT PRESENTERER FORFATTEREN THOMAS PYNCHON: A JOURNEY INTO THE MIND OF P

Rundt denne mystiske skikkelsen har det med tiden vokst frem en rekke teorier, myter og besynderlige forestillinger. Vagant inviterer til film og fordrag om Thomas Pynchom på Cinemateket USF 5. mai.

Helt siden debutboken V. kom ut i 1963, har Thomas Pynchon høstet lovord for sine vidtfavnende og komplekse romaner, og han nevnes regelmessig som kandidat til litteraturens mest prestisjetunge priser. Pynchons ry er også påvirket av at han konsekvent har holdt seg unna offentlighetens søkelys; han har ikke blitt fotografert siden 50-tallet, og med unntak av to episoder av The Simpsons og én reklamevideo for Against the Day (2006), har stemmen hans aldri blitt hørt i media.

Rundt denne mystiske skikkelsen har det med tiden vokst frem en rekke teorier, myter og besynderlige forestillinger. Filmen A Journey Into the Mind of P. er et forsøk på å nøste opp i dette villnisset av gjetninger og halvsannheter, samtidig som filmen forsøker å si noe om hvilken rolle fraværet av en tydelig forfatterperson spiller i lesningen av verkene hans.

Filmen innledes av et foredrag ved Preben Jordal, som i tillegg til å ha skrevet en masteroppgave og en rekke artikler om Pynchon, står bak oversettelsen av hans hittil seneste roman, Iboende brist.

Regi: Donatello Dubini og Fosco Dubini, Tyskland/Sveits, 2002. Foto: Donatello Dubini Musikk: The Residents. Medv: Richard Lane, George Plimpton, Juels Siegel, Chrissie Wexler, Irvin Corey, James Bone m.fl. Engelsk tale, DVD, farger, 1 t 36 min.

Cinemateket USF torsdag 5. mai kl. 20:00.
Kr 80 / 40 (medlemmer i Cinemateket USF)

Se også Cinemateket USFs nettsider.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.