Teater

KATTAS FIGURTEATER: DUKKEHJEM - FIGURLIG TALT ETTER IBSEN

DUKKEHJEM handler om mennesker i materialismens tidsalder. Det er ikke lett å vite om det er menneskene som styrer tingene eller om det er tingene som styrer dem. Kattas Figurteater er på turné over hele landet med Dukkehjem. Det blir fire forestillinger på USF 6 - 9 juli.

Til sin versjon av DUKKEHJEM har Kattas Figurteater Ensemble rekruttert mimere, figurspillere, butohdansere og teaterkunstnere fra Norge, Danmark, Sverige, Finland og Ungarn. Kattas Figurteater Ensemble har gått løs på Ibsens klassiske tekst med stor respekt for Ibsens historie og rollekarakteristikker, men med et ønske om å plassere dette inn i figurteatrets formspråk. Og børnene de har vært mine dukker, sier Nora i Ibsens originaltekst. I Kattas versjon er barna dukker. De som innbilte seg at Henrik Ibsens problemstillinger i Et Dukkehjem var uttømt og ferdigspilt, må tenke om igjen!

DUKKEHJEM handler om mennesker i materialismens tidsalder. Det er ikke lett å vite om det er menneskene som styrer tingene eller om det er tingene som styrer dem. Figurspillerne/skuespillerne  som spiller rollene i stykket får stadig figurer og objekter mellom hendene - figurer og gjenstander som de må gi liv i sine fortvilte forsøk på å kommunisere med hverandre.

Kattas Figurteater Ensemble er Norges største frie figurteater, og har fra 2011 fast støtte over statsbudsjettet. Teateret er etablert i Tønsberg, men turnerer både nasjonalt og internasjonalt. Gruppens kunstneriske leder Anne Helgesen har drevet aktivt med figurteater siden 1985, og tok i 2003 som den første i Norden en teatervitenskapelig doktorgrad med figurteater som spesialområde.
Kattas Figurteater Ensemble ble tildelt Tyrihansprisen UNIMA Norges ærespris i 2006, Vestfold Fylkes kulturstipend i 2010 og Tønsberg Kommunes kulturpris i 2010.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Stor nordisk figurteaterproduksjon i regi av Kattas Figurteater Ensemble- urpremiere 29. juni 2011

Forestillingen vises i
Nøtterøy Kulturhus 29. og 30 juni
Trikkestallen i Oslo 1 - 3. juli
USF Verftet i Bergen 6 - 9. juli
Finland 11 - 13. august
Teater Tre i Stockholm 18 -20. august
Folketeateret i København 24 - 27. august
 
DUKKEHJEM – figurlig talt etter Ibsen


Kattas Figurteater Ensemble er Norges største frie figurteater, og har fra 2011 fast støtte over statsbudsjettet.
Kattas er etablert i Tønsberg, men turnerer både nasjonalt og internasjonalt. I de senere år har Kattas gjestet Sverige, Danmark, Finland, Russland, Litauen, Slovenia, Kroatia, Bosnia, Frankrike, Irland, Iran og Polen. Gruppens kunstneriske leder Anne Helgesen har drevet aktivt med figurteater  siden 1985, og tok i 2003 som den første i Norden en teatervitenskapelig doktorgrad med figurteater som spesialområde.
Kattas Figurteater Ensemble ble tildelt Tyrihansprisen UNIMA Norges ærespris i 2006, Vestfold Fylkes kulturstipend i 2010 og Tønsberg Kommunes kulturpris i 2010.
 
Tekst: Henrik Ibsen
Adapsjon og regi: Anne Helgesen
Musikk: Pete Livingstone
 Scenograf: Howard Lloyd
Figurdesign og bygging: Steinar Kaarstein
Figurmakerassistent: Karen Schønemann
 
Nora: Thea Skallevold
Helmer: Geir Robsrud
Rank: Pete Livingstone
Kristine: Åsa Linder
Krogstad: Svend E. Kristensen
Barnepiken/hushjelpen: Tessa Lepistö

DUKKEHJEM spilles på Studio USF:
6. juli klokken 20:00
7. juli klokken 20:00
8. juli klokken 20:00
9. juli klokken 20:00

Ordinær: kr 250
Ungdom/ Student/ Honnør: kr 200

Forsalg på Billettservice.no

 

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.