Film

FILM: YOU CAN'T TAKE IT WITH YOU, FRANK CAPRA 1938

Alice er det eneste noenlunde normale medlemmet av den eksentriske familien Sycamore. Den velstående familien har penger nok til glatt å overse samfunnets uskrevne regler - samt visse av de skrevne - hvilket er en frihet de utnytter til fulle. Fritatt for økonomiske bekymringer vier familiemedlemmene sin tid til å skrive romaner, lage kinaputter, danse ballett og produsere godteri. Men når datteren Alice forelsker seg i Tony Kirby, sønn av det særdeles snobbete og ærgjerrige ekteparet Kirby, er det duket for kulturkræsj av episke proporsjoner.

You Can't Take It With You er basert på George S. Kaufmans Pulitzer-vinnende broadwaystykke ved samme navn. Capras filmversjon gjorde det ikke dårligere og hentet hjem oscarstatuetter for beste film og beste regi, i tillegg til å være nominert i klassen for foto, manus, klipp, lyd og beste kvinnelige birolle. Selv om Capra og manusforfatter Robert Riskin gjorde visse endringer i manus, beholdt de sceneversjonens opprinnelige sjarm og energi. You Can't Take It With You er screwballkomedie av klassisk støpning, og en av Capras suverent morsomste filmer.

red.

You Can't Take it With You. Regi: Frank Capra, USA, 1938. Manus: Robert Riskin, basert på George S. Kaufmans skuespill. Foto: Joseph Walker. Musikk: Dimitri Tiomkin. Medv: Jean Arthur, Lionel Barrymore, James Stewart, Edward Arnold, Spring Byington m.fl. engelsk tale, utekstet, 35mm, s/hv, 2 t 2 min.

BILLETT KR 80.
MEDLEMSBILLETT KR 40.
MEDLEMSSKAP KR 100.

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.