Film

FILM: THE ADVENTURES OF IRON PUSSY, M. SHAOWANASI OG A. WEERASETHAKUL 2003

Som tittelen tilsier er The Adventures of Iron Pussy en ganske så fjollete film, og på ingen måte typisk for Apichatpong Weerasethakul. Han er da også kun medregissør på denne filmen, en jobb han deler med regissør og hovedrolleinnehaver Michael Shaowanasi. I likhet med landsmannen Wisit Sasanatiengs nuddelwestern Tears of the Black Tiger, er The Adventures of Iron Pussy en pastisj over vestlig genrefilm, men samtidig den byr den også på åpenbare referanser til thailandsk exploitationfilm fra 70-tallet.

Hovedpersonen «Miss Pussy» kjemper for rettferdigheten og mot et narkotikum som fungerer som et sannhetsserum. Den frankofile antagonisten «Madam» stikker kjepper i hjulene, og det oppstår komplikasjoner når «Miss Pussy» får følelser for «Madams» sønn. Filmen utspilles som en komisk spionfilm, og byr blant annet på en transvestitt i hovedrollen, underkoreograferte kampscener, slapstick, musikalnumre og et plott som er en såpeopera verdig. Filmens parodiske b-filmestetikk kan på mange måter sies å være den rake motsetningen til stilismen vi kjenner fra Apichatpongs andre filmer. Samtidig finnes det et hint av noe mystisk og ubestemmelig urovekkende i hvordan pastisjen presenteres som gjør dette til noe mer enn bare en ellevill tøysefilm.

Gunnar Bangsmoen/red.

Hua jai tor ra nong. Regi: Michael Shaowanasi og Apichatpong Weerasethakul, Thailand, 2003. Manus: Michael Shaowanasi og Apichatpong Weerasethakul. Foto: Surachet Thongmee. Medv: Siriyakorn Pukkavesh, Michael Shaowanasi, Krissada Terrence, Theerawat Thongjitti m.fl. Thai tale, engelske undertekster. 35mm, farger, 1t 30min.

BILLETT KR 80.
MEDLEMSBILLETT KR 40.
MEDLEMSSKAP KR 100.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.