Film

FILM: SYNDROMES AND A CENTURY, A. WEERASETHAKUL 2006

Sang sattawat. Regi: Apichatpong Weerasethakul, Thailand, 2006. Manus: Apichatpong Weerasethakul. Foto: Sayombhu Mukdeeprom. Medv: Nantarat Sawaddikul, Jaruchai Iamaram, Sophon Pukanok, Arkanae Charkam, Sakda Kaewbuadee m.fl. Thai tale, engelske undertekster. 35mm, farger, 1t 44min.

SYNDROMES AND A CENTURY
Syndromes and a Century er laget for å nytes. Denne drømmeaktige filmen er delt i to deler hvor handlingen utspiller seg rundt to sykehus. Det ene ligger harmonisk til på landet, mens det andre befinner seg i en by. En rekke situasjoner som minner om hverandre utspilles på de to stedene - mennesker møtes, skilles og forsøker å få kontakt med hverandre. Apichatpong har laget en film om hvordan foreldrene hans (som begge er leger) møttes før han ble født, og om sin egen oppvekst rundt et sykehus. Filmen er delt i to deler som tilsynelatende forteller én og samme historie. Det er dog både eksplisitte og mer subtile forskjeller på de to, og det er nettopp i måten de to versjonene av historien overlapper og divergerer, at filmens særegne og høyst forunderlige stemning oppstår.

Å forklare den konkrete handlingen i denne filmen blir derfor, som så ofte når det gjelder Apichatpong Weerasethakuls filmer, vanskelig. Men den er på ingen måte en film det er vanskelig å sette pris på. Snarere enn å forsøke å presse det som utspiller seg på lerretet inn i et logisk narrativ, handler det om å la seg forføre av den hypnotiserende blandingen av lyd og bilde, og nyte de små hverdagslige situasjonene som utspiller seg med underfundig humor og drømmeaktig logikk.

Gunnar Bangsmoen/red.

BILLETT KR 80.
MEDLEMSBILLETT KR 40.
MEDLEMSSKAP KR 100.

 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.