Film

FILM: OIL CITY CONFIDENTIAL, JULIAN TEMPLE 2009

TORSDAGSFILMEN - OIL CITY CONFIDENTIAL
De beste musikkdokumentarene handler egentlig ikke om musikk. Iallfall ikke bare om musikk. Oil City Confidential er en av disse sjeldne filmene som engasjerer av langt flere årsaker enn Dr. Feelgoods musikalske fortreffeligheter. Filmen fokuserer på forholdet mellom vokalist Lee Brilleaux og låtskriver og gitarist Wilko Johnson - det kreative partnerskapet som bringer bandet til toppen og som også gjør at det hele til slutt kollapser. Dette er en klassisk historie om oppvekst i en liten britisk industriby, om vennskap, kjærlighet til musikk, alkohol og damer; om den lange veien opp til toppen og den korte veien ned igjen. Det dreier seg med andre ord om enn rise-and-fall-historie av klassisk format, og det er på ingen måte nødvendig med forhåndskunnskaper om bandet for å få fullt utbytte av filmen.

Når det er sagt: Hvis du trodde at Dr. Feelgood var et sidrumpa britisk r&b-band kan du forberede deg på en overraskelse. På høyden midt på 70-tallet var dette et usedvanlig rått liveband, noe som kommer til sin fulle rett i den heftige lydmiksen. Julien Temple har i årevis levert en rekke strålende musikkfilmer, men Oil City Confidential har på tross av dette blitt hyllet som hans hittil beste film av en lang rekke anerkjente kritikere.

NFI/red.

Oil City Confidential. Regi: Julien Temple, Storbritannia, 2009. . Foto: Stephen Organ. Musikk: JC Carroll, Dr, Feelgood. Medv: Lee Brileaux, Wilko Johnson, John Martin, John B. Sparkes, Christopher Fenwick m. fl. Engelsk tale, utekstet. DCP, farger, 1t 44min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.