Film

FILM: ONKEL BONMEE SOM KAN ERIDRE SINE TIDLIGERE LIV, REGI A. WEERASETHAKUL 2010

I likhet med Apichatpong Weerasethakuls øvrige filmer er Onkel Boonmee som kan erindre sine tidligere liv en film det er mildt sagt utfordrende å sjangerbestemme. Denne fortellingen om den døende onkel Boonmee og de mange besynderlige tildragelser som finner sted rundt ham og hans nærmeste i hans siste dager, inneholder elementer av både drama, komedie og mystikk. Ved hjelp av de mange åndene og gjenferdene som bebor skogen rundt hjemmet hans, legger Boonmee ut på en reise gjennom sine mange tidligere liv, samtidig som gjør opp status for det som er i ferd med å ta slutt. Filmen er ikke så mye en sammenhengende historie, som en serie med vage glimt fra ulike liv og tidspunkt som sammen danner en flyktig tilstandsrapport. Som så ofte hos regissøren synes disse glimtene nærmest vilkårlige, de er mer som glimt inn i uutforskede verdener enn viktige plottpoeng.

Apichatpong Weerasethakuul har med sin sjette spillefilm skapt noe helt unikt - Onkel Boonmee er en lun, underfundig og hypnotisk fascinerende film som aldri beveger seg i den retningen man tror den skal. Fjorårets gullpalmevinner fra Cannes er en filmperle av de sjeldne, det endelige gjennombruddet for en filmkunstner som i henhold til konvensjonell logikk burde være for smal og sær for det store publikum, men som gang på gang gjør slike fordommer til skamme.

AK

Loong Boonmee raleuk chat. Regi: Apichatpong Weerasethaku, Thailand, 2010. Manus: Apichatpong Weerasethaku. Foto: Yukontorn Mingmongkon, Sayombhu Mukdeeprom. Medv: Sakda Kaewbuadee, Jenjira Pongpas, Thanapat Saisaymar, Vien Pimdee, Matthieu Ly m.fl. Thai tale, engelske undertekster. DCP, farger, 1t 54 mi


Billett kr 40
Medlemsbillett kr 40.
Medlemsskap kr 100.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.