Film

FILM: EURO-DOK: RABBIT A LA BERLIN, Bartosz Konopka 2010

Historien om Berlinmuren - fra kaninperspektiv. I denne tungt prisbelønte og Oscar-nominerte dokumentaren får vi historien om kaninene som ble sperra inne i dødsonen mellom øst og vest - i den gresskledde stripen i midten av muren som delte Berlin i to i 28 år. Mens de stakkars østberlinerne som prøvde å rømme ble skutt ned "som kaniner", som de uttrykker det i denne filmen, fikk disse kaninene leve fritt og skjermet fra omverdenens trusler og politiske spenninger. Grensesvaktene, som måtte loggføre hvert skudd de avfyrte, lot kaninene være i fred, og følgelig fikk man en velfødd og etter hvert svært bedagelig anlagt kaninbestand i midten av Berlin. Her levde de i fred og fordragelighet, helt til Berlinmurens fall i 1989.

Rabbit à la Berlin er en underholdende og tankevekkende dokumentar som har gått sin seiersgang verden rundt. Filmen var nominert til Oscar i kategorien for beste korte dokumentar i 2010.

red.

Królik po berlinsku. Regi: Bartosz Konopka, Tyskland, 2010. Manus: Bartosz Konopka, Mateusz Romaszkan, Piotr Rosolowski, Anna Wydra. Foto: Piotr Rosolowski. Tysk tale, engelske undertekster, 39 min.

Les om Eurodok her l

Billett kr 80.
Medlemsbillett kr 40.
Medlemskap kr 100.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.