Film

FILM: EURO-DOK: KIMJONGILIA, N.C. Heikin 2009

Å lage dokumentarfilmfestival handler om å tilrettelegge for gode filmopplevelser, men også om ansvar for at viktig informasjon spres. Noen filmer forteller så sterke historier om urettferdighet at det føles uansvarlig å ikke sette dem på programmet. Kimjongilia er en slik film.

Kimjongilia lar oss bli kjent med Nord-Korea, et av verdens mest isolerte land. Gjennom historiene til flyktninger som nå lever i Sør-Korea får vi et innblikk i hvordan det er å bli født inn i undertrykkelse, overvåkning, ekstrem fattigdom og angst for autoriteter. De forteller sine historier i håp om at det kan hjelpe alle dem som ikke har klart å flykte. Vi deler håpet. Du skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv.

red.

Kimjongilia. Regi: N.C Heikin, USA/Frankrike/Sør-Korea, 2009. . Foto: Kyle Saylors. Musikk: Michael Gordon. Medv: Kang Chol Hwan, Lee Shin, Choi Young Hun. Nord-koreansk, tekstet, 1t 15min.

 

Les om Eurodok her

Billett kr 80.
Medlemsbillett kr 40.
Medlemskap kr 100.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.