Film

FILM: BLISSFULLY YOURS, REGI A. WEERASETHAKUL 2002

BLISSFULLY YOURS
Blissfully Yours er på mange måter en typisk Apichatpong Weerasethakul-film. Første halvdel av filmen introduserer hovedkarakterene i et urbant miljø. Vi møter en ulovlig innvandrer fra Burma med en mystisk hudsykdom, hans thailandske kjæreste som maler små porselensfigurer på fabrikk og en overbeskyttende og kanskje sjalu middelaldrende kvinne. Filmens fortekster kommer først tre kvarter ut i filmen da kjæresteparet drar på piknik rett ved den burmesiske grensen. Med dette skiftet i historien er det ikke bare omgivelsene som forandres. Den dvelende observasjonen fortsetter fra filmens første del, men kameraet beveger seg friere i jungelen og betraktelig nærmere karakterene. Fargene virker sterkere og de små bevegelsene og detaljene i skildringen av både landskap og karakterer fremstår som tydeligere. Handlingen opphører, og plutselig er det karakterenes måte å bevege seg, spise og elske på som gir filmen følelse og form.

Blissfully Yours er en ekstremt intim film. Og på grunn av nærheten og erotikken som etter hvert utfolder seg kunne det fort blitt klamt i kinosetet. Apichatpong styrer dog klokelig nok unna alle forsøk på pretensjoner og sjokkeffekter. Den langsomme og vakre pikniken, nærheten og varmen mellom karakterene er i seg selv mer enn nok til å gjøre dette til en høyst severdig og minneverdig opplevelse.

Gunnar Bangsmoen/red.

Sud sanaeha. Regi: Apichatpong Weerasethakul, Thailand, 2002. Manus: Apichatpong Weerasethakul. Foto: Sayombhu Mukdeeprom. Medv: Kanokporn Tongaram, Min Oo, Jenjira Jansuda, Sa-gnad Chaiyapan, Kanitpat Premkij m.fl. Thai tale, engelske undertekster. 35mm, farger, 2 t 5 min.Billett kr 80.
Medlemsbillett kr 40.
Medlemsskap kr. 100.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.