Kunst

BOKLANSERING: TORBJØRN RØDLAND - ANDY CAPP VARIATIONS

I sin siste bok bruker Torbjørn Rødland den klassiske tegneserien Andy Capp som utgangspunkt for en fotoserie.

Fotoserien repeterer karakteren Andy Capp som kan beskrives som den ikoniske 'arbeideren' eller 'mannen i gata'. I serien er signaturportrettet til tegneseriens hovedperson trykt på et speil som igjen er avfotografert slik at karakteren opptrer i forskjellige situasjoner og med forskjellige rom som framtrer gjennom speilingene.

Denne teknikken setter opp en fotografisk situasjon hvor forholdet mellom forgrunn og bakgrunn er plastisk, men alltid innefor rammene av det analoge fotografiets begrensninger.

Andy Capp Variations Torbjørn Rødland
Utgitt av Hassla Books
7.75 x 9.55 in., saddle-stitched, 32 sider, soft cover, B/W offset
Opplag: 500
ISBN 978-0-9825471-6-8
Publiseringsdato: February 2011

www.hasslabooks.com

Torbjørn Rødland (f. 1970) har stilt ut på arenaer som Centre Pompidou, Paris, den 48. Veneziabiennalen, Venezia, Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst, Oslo, Stedelijk Museum, Amsterdam, Reina Sofia-museet, Madrid, og Museum of Contemporary Art, Chicago. Aktuelle og kommende separatutstillinger inkluderer Air de Paris, Paris, Michael Benevento, Los Angeles, Sørlandets Kunstmuseum, Kristiansand, og Galerie Rodolphe Janssen, Brussel. Aktuelle kollektivutstillinger er Mai 36 Galerie, Zürich, Musée d'Art Contemporain de Lyon, Lyon, Andrew Kreps Gallery, New York, og Malmö Art Museum, Malmö

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.