Konsert

BERGENFEST: G-SIDE + JAA9 & ONKLP

DOBBELTKONSRT MED G-SIDE 0G JAA9 & ONKLP

KL. 22:00
G-Side er den mest spennende gruppen i amerikansk hip hop akkurat nå. Ja, gruppen er så attraktiv at en rekke sentrale aktører i musikk-Norge hev seg på en underskriftskampanje på Facebook, Underskog, Twitter og andre sosiale medier for å få duoen til Norge. Kampanjen ble en suksess, og begeistringen var stor for et fantastisk liveshow I Oslo for en tid tilbake.

G-Side består av rapperne S.T. og Yung Clova, og debuterte i 2007 med det gateorienterte albumet Sumthin' 2 Hate. Men det var først med 2008-albumet Starshipz and Rocketz at de fikk oppmerksomhet utenfor hjemstaten fra hipsterblogger som TheFader og Cocaineblunts. Etter at de høst slapp gratisalbumet Huntsville International på internett tok det av for alvor. Nå nevnes de jevnlig som arvtakerne etter selveste Outkast, sørstatrappens mest funklende juvel. De er "Outkast on steroids", som det heter i en fersk artikkel i Village Voice:

I likhet med Outkast kombinerer G-Side det jordnære og menneskelige med en vilje til å eksperimentere - uten å bli utilgjengelige eller innadvendte. Og der OutKast hadde Organized Noise, har G-Side sine egne geniale husprodusenter: Block Beattaz sampler Enya, Robert Miles, Mannfred Mann, og Karate Kid-soundtracket med største selvfølgelighet, og får det til å lyde sublimt. Block Beattaz er fremfor alt kjent for sine åpne, varme og overraskende lydlandskap, og for tiden er de nærmest alene om å kombinere tradisjonell samplingsteknikk med organisk liveinstrumentering,tung, tung bass og den klassiske 808-trommen i bunn. Sjefen for Block Beattaz, CP, er med G-Side til Bergen og Oslo. Som DJ har de med DJ Dirrty fra Ballers Eve i New York. Ny plate er ute nå, og fikk toppkarakter i Aftenposten.

::::::::::::::::::::::::::::::

22:30
Etter å ha varmet opp markedet med den legendariske mixtapen Bondegramatikk fra 2003, nådde Jaa9 & Onkl P året etter tredjeplass på VG-lista med debuten Sjåre Brymæ (den med hitsinglene "Kjendisparty" og "Stank Ass Ho"). Deretter fulgte gjesteopptredener på en rekke utgivelser og Det kunne vært deg, Onkl Ps soloalbum fra 2005. I 2009 var duoen tilbake med Sellout og de hyppig radiospilte singlene "Glir Forbi" og "Blogg".

Guttene vet å smi mens jernet er varmt, og drøye året etter Sellout! fikk duoen igjen mye oppmerksomhet - denne gang for den herlige harseleringen med broderfolket i "Partysvenske". Den frekke disselåta var også første single fra minialbumet Lasse - som i beste Wam og Wennerød-ånd følges opp av Geir senere i 2011 - og Johnny Engdal Silseth og Pål Tøien utfyller hverandre her perfekt. Igjen. Der OnklP er gatesmart er Jaa9 filosofisk, mens førstnevntes overlegne flyt og giftige punchlines spiseliggjøres av sistnevntes artikulerte folkelighet og ordspill. Og i et friskmeldt hip hop-Norge er det få, om noen, som i samme grad er i besittelse av sjangerens klassiske egenskaper.

::::::::::::::::::::::::

Dørene åpner kl. 21:00
Aldersgrense 18 år.

Alle henvendelser om aldersgrenser gjøres til arrangør Bergenfest tlf. 55 21 50 60 / info@bergenfest.no.
Se arrangørens informasjon om aldersgrenser her.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.