Debatt

BAJAZZFESTIVAL: PANELDEBATT OM BARN OG MUSIKK

Barn og unges opplevelse av musikk avhenger av hva vi som voksne presenterer for dem. Bevisstheten vår i forhold til dette er viktig. Blir barn i for stor grad underholdt av store aktører med en kommersiell agenda? Er utviklende og utfordrende underholdning godt nok representert på dagens underholdningsmeny for barn?

VELKOMMEN TIL EN VIKTIG DEBATT OM BARN OG MUSIKK
FREDAG 9 APRIL KL. 17.00 - 19.00 PÅ USF.

Bajazzfestivalen nærmer seg med stormskritt, og i år som i fjor blir aktuell problematikk belyst gjennom en paneldebatt. Barn og unges opplevelse av musikk avhenger av hva vi som voksne presenterer for dem og bevisstheten vår i forhold til dette er viktig.
Temaet for 2010 tok opp vanskeligheten rundt det å finne musikere som tar musikk til barn på alvor, og hvorvidt barnemusikk var lavstatus eller ikke.
Man kan se årets problemstilling som en videreføring av fjorårets tema når vi blant annet spør: Blir barn i for stor grad underholdt av store aktører med en kommersiell agenda? Er utviklende og utfordrende underholdning godt nok representert på dagens underholdningsmeny for barn?
Hvilken rolle kan jazz spille i diskusjonen rundt underholdningstilbudet for barn?

Disse er forespurt som debattanter:
Heidi Marie Vestrheim - Musiker og BarneTV-vert i NRK
Rolf Engelsen - Kunstløftet
Jon Roar Bjørkvold - Musikkprofessor
Eldbjørg Raknes - Musiker
Harm-Christian Tolden - Norsk Publikumsutvikling
Trude Storheim - Daglig Leder Vossajazz
Terje Formoe - Kapein Sabeltann
Anniken Huitfeldt - Kulturminister

Debattleder: Jan Børge Leirvik

Bergen Jazzforum har de siste årene satset stadig mer på konserter for barn under fanen Bajazz. Som konsertarrangør er det viktig å sørge for rekruttering både med tanke på et fremtidig jazzpublikum og fremtidige musikere. Bajazz er et ikke-kommersielt konserttilbud som tilbyr kvalitetsmusikk produsert av anerkjente jazzmusikere i Bergen Jazzforums faste klubblokale. Konsertene er ofte musikalsk utfordrende og oppleves derfor som utviklende for barna og faller også i smak hos det voksne publikummet. Bajazzkonsertene er et godt tilbud til familier som ønsker å oppleve noe sammen. Konsertene har også vist seg mer populære enn Bergen Jazzforum noensinne kunne forestille seg. Bajazzkonserten er de desidert best besøkte konsertene av alle som arrangeres av klubben, og svært mange av dem blir utsolgt.

Om Bajazzfestivalen:
Arrangeres for andre gang i år og har både et faglig og et kunstnerisk innhold. Festivalen retter seg mot barnefamilier, musikere, musikkstudenter, konsertarrangører og andre aktører på kulturfeltet.
Festivalen går av stabelen 08. til 10. april på USF Verftet og byr på:

Bestillingsverk av Datarock
"Hva kommer nå..?" med Eldbjørg Raknes
"Hvordan tegner man musikk?" med Martin Högberg m/fl
Rockeboken med Norvald Dahl & Mads Berven
Tanzmacher med Stephan Meidell m/fl
Bajazzskolen - "Lær å spille trombone på 123"
Microbandet
Elektronisk kunst i regi av Lydgalleriet
og mye mere.

Se programoppføringene under den enkelte dato her.


 

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.