Film

FILM: THE PIT AND THE PENDULUM, ROGER CORMAN 1961

The Pit and the Pendulum. Regi: Roger Corman, USA, 1961. Manus: Richard Matheson, etter en roman av Edgar Allan Poe. Foto: Floyd Crosby. Musikk: Les Baxter. Medv: Vincent Price, John Kerr, Barbara Steele, Luana Anders, Antony Carbone m.fl. Utleie: Park Circus, Glasgow. Engelsk tale, utekstet. DCP, farger, 1 t 20 min.

THE PIT AND THE PENDULUM

Vi er i Spania engang på 1500-tallet. Den unge engelskmann Francis Barnard oppsøker sin svoger Nicholas Medina for å finne svaret på sin søster Elizabeths mystiske dødsfall. Svogeren bor i et stort, dystert slott som har tilhørt familien i en årrekke. Francis mistanke om at noe er galt styrkes av svogerens lite troverdige forklaring om at hun døde av en blodsykdom. I løpet av de neste dagene får Francis gjennom samtaler med Nicholas søster Cathrine og familielegen Dr. Leon etterhvert god innsikt i slottes grusomme fortid og hemmeligheter. Ikke minst kjennskap til torturkammeret, som ble bygget av svogerens far, et ivrig medlem av den spanske inkvisisjonen. Snart begynner ting å tyde på at Elisabeths går igjen i slottet og forfølger sin ektemann, som sakte drives mot vannviddets rand.

The Pit and the Pendulum var den andre av tilsammen åtte Edgar Allan Poe-filmatiseringer Roger Corman produserte i sitt selskap American International Pictures. Sammen med House of Usher (1960) skulle den få stor innflytelse på horror-genren de neste tjue årene, spesielt innenfor den blomstrende italienske horrorfilmen. Legg til at filmen er skutt i en fantastisk fargepalett og i bredformat, og du har en cineastisk opplevelse som gir deg gåsehud både på grunn av innhold og form.

oleP

BILLETT KR 80.
MEDLEMSBILLETT KR 40.
MEDLEMSSKAP KR 100.


 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.