Film

FILM: NARA LIVET, INGMAR BERGMAN 1958

Etter sitt internasjonale gjennombrudd med Det sjuende seglet og Jordbærstedet (begge 1957) var det en annen Ingmar Bergman publikum fikk møte i hans neste film Nära livet. Resultatet ble for sterkt for enkelte, og i Bergen ble filmen tatt av plakaten etter at åtte (menn) visstnok skal ha besvimt på en og samme visningen.

I sin livslange utforskning av den menneskelige psyken er Bergman stadig på jakt etter de situasjonene hvor vi er sårbare, hvor maskene faller og vi må være oss selv, med all vår angst og alle våre fordommer. Men noen ganger er det da uante ressurser av varme og kjærlighet og fellesskap bryter seg fram. Nära livet foregår på fødeavdelingen ved et større sykehus. Vi møter tre kvinner, alle gravide, men i helt forskjellige livssituasjoner. I et kaldt og klinisk sykehuslandskap, er det opp til de tre kvinnene å finne varme i hverandre. De venter på å føde, men blir selv gjenfødt i opplevelsene dette oppholdet bringer.

Også denne filmen ga Bergman internasjonale laurbær, regiprisen i Cannes, der også de fire kvinnelige hovedrolleinnehaverne fikk dele prisen for beste kvinnelige hovedrolle og Ulla Isaksson fikk manusprisen.

TEKST FRA NF

Nära livet. Regi: Ingmar Bergman, Sverige, 1958. Manus: Ulla Isaksson, etter hennes egen roman. Foto: Max Wilén. Medv: Ingrid Thulin, Eva Dahlbeck, Bibi Andersson, Barbro Hiort af Ornäs, Max von Sydow, Erland Josephson m.fl. Utleie: Europes Finest. Svensk tale, utekstet. DCP, sort/hvitt, 1 t 24 min.

BILLETT KR. 80.
MEDLEMSBILLET KR. 40.
MEDLEMSKAP KR. 100.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.